Ataisz vöröslencse roppancs, több ízben, 200g
|
Termék információk
Váratlan vendégek jöttek? Nincs kedved órákat a konyhában tölteni?
Itt a megoldás: Ataisz vöröslencse roppancs, több ízben!
A vöröslencse télen kiváló eledel, hiszen úgynevezett melegítő hatása van. Jó hatással van az anyagcserére és erősíti az immunrendszert. Egy egyszerre elfogyasztott vöröslencse adag annyi folsavat tartalmaz, hogy fedezi a szervezet számára szükséges mennyiséget. Tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat is. Mivel oldékony rostokat tartalmaz, segíti az emésztést és rendszeres fogyasztásával megakadályozhatjuk a vastagbélrák kialakulását is. Magas a vas és magnéziumtartalma is, és triptofánt tartalmaz, mely jó hatással van a depresszió elleni kezelésben is. Kiváló fehérjeforrás, magas az energiatartalma, ezért a vegetáriánusok egyik alapélelmiszere is a vöröslencse.
Magas fehérjetartalmú fasírtpor, mely gyorsan és könnyen elkészíthető. Fogyasztható főételként salátával, főzelékekhez vagy gabonákhoz feltétként, de tehetjük szendvicsbe is.
Elkészítési javaslat: A tasak tartalmát keverjük el 260 ml meleg vízzel, majd pár perc állás után alakítsuk tetszés szerinti formákra, és süssük ki forró olajban. Finom, ropogós kéreg keletkezik rajta a sütés következtében.
Nem tartalmaz aromát, fűszerkivonatot és tartósítószert. A termék glutént tartalmaz.
A termék zellert, szezámmagot, búzát, zabot és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült.
Összetevők: vöröslencse-liszt, zabkorpa, teljes kiőrlésű búzaliszt, morzsa, napraforgómag, burgonyakeményítő, fűszerek, szárított zöldségek, étkezési só.
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 2470 kJ/588 kcal
Fehérje: 26,5 g
Szénhidrát: 112 g
Zsír: 7,3 g