Termék információk
Miért jó a párolás?
Párolással megőrizhetjük az ételek eredeti zamatát, és a vitaminveszteség is csökkenthető. A vízgőz fölötti párolás során az étel a vízgőzben fő meg, nem érintkezik közvetlenül a vízzel. Tegyél egy lábasba vizet, és melegítsd folyamatosan. Nem baj, ha nem nagy lángon lobog, de azért folyamatosan képződjön gőz. Tedd fölé a bambuszgőzölőben a zöldségeket. A zöldségeket ne párold túl sokáig, akkor az igazi, ha egy kicsit roppanósak maradnak. Ha elkészült, enyhén sózd, borsozd, de bátran használhatsz zöldfűszereket vagy citromlevet az ízesítéshez.
Ez a rendkívül praktikus és dekoratív bambusz pároló kiváló megoldás a gyors, egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez. A legtöbb étel 10-15 perc alatt elkészül. A párolás új dimenzióját kínálja, nincs többé vízben agyon főzött, színtelen és ízetlen párolt étel. Helyette friss, színes és ízletes ételek kerülhetnek az Ön asztalára.
A szett tartalmaz két pároló edényt és a hozzá tartozó bambusz fedőt, átmérőjük 20cm. Így Ön akár két különböző fogást is készíthet az emeletes bambuszpároló használatával, egyszerre spórolhat időt és energiát.
· Használata egyszerű, de néhány szabály betartására szükség van, hogy hosszú ideig hasznos konyhai eszközünk legyen:
· *Öntsön vizet egy nagyobb edénybe(pl. wok), ültesse rá a párolót úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe
· *bélelje ki sütőpapírral, hogy megakadályozza a letapadást és egyúttal védje a párolót
· *párolhatunk benne zöldséget, csirkét, halat, gombócot, tésztát
· *bátran rakodjunk mindkét emeletre, mert a gőz mindent átjár
· *elmosáshoz forró vizet javaslunk, aztán eltörlést, vegyianyagok használata ellenjavallt