Termék információk
Jó tudni: a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.
Összetevők: tápióka keményítő*, víz, citromlé*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1670 kJ / 399 kcal
Fehérje: 0,1 g
Szénhidrát: 98 g
Zsír: 0,1 g
Tápióka puding
hozzávalói 2 személyre:
- 4 ek tápióka gyöngy
- 3 dl szójatej vagy rizstej
- 1/2 narancs leve
- 4 ek tápióka szirup
- bourbon vanília
Elkészítés
A tápiókát vízbe áztatjuk és 30-40 percet hagyjuk duzzadni. A növényi tejet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tápiókát. Állandó kevergetés mellett besűrűsödésig főzzük(kb 10 perc). Mikor már sűrűbb az állaga, belekeverjük a tápióka szirupot és a vaníliát. Tehetünk bele mazsolát, vagy egyéb aszalt gyümölcsöt. A tetejét szórjuk meg fahéjjal, hűtsük le és fogyasztható.