Dia-wellness sütményliszt koncentrátum 500 g
|
Termék információk
Dia-Wellness Süteményliszt Koncentrátum 9% szénhidráttartalommal linzer, kevert piskóták, könnyed, levegős tésztájú sütemények készítéséhez. Magas fehérjetartalom, magas rosttartalom és alacsony glikémiás index jellemzi.
Összetevők: búza- és kukoricarost, búzafehérje, pálmaolaj (nem hidrogénezett), tejfehérje, sűrítőanyagok (nátrium-karboximetil-cellulóz, xantán), antioxidáns (aszkorbinsav), enzimek.
Tápérték 100 g termékben:
Energia: 181 Kcal / 760 KJ
Fehérje: 21,4 g
Szénhidrát: 9 g!
Zsír: 6,6 g
Élelmi rost: 51,0 g!
Összesített felszívódó szénhidrát: 9 g
Használata: 1:1 arányban keverve BL55 liszttel (fehér búzaliszt)
Csökkentett szénhidráttartalmú piskóták, könnyed, levegős tésztájú sütemények, illetve élesztős (kelt) tészták készítéséhez javasoljuk.
A Dia-Wellness Süteményliszt Koncentrátum olyan süteményekhez való tehát mint pl. a piskóta, linzer, kevert piskóták (pl. bögrés mákos), illetve élesztős (kelt) tészták, melyeknek kényes a tésztája.
Diétás zserbó recept
Tészta: 50 dkg liszt – fele-fele arányban dia-wellness süteményliszt koncentrátum és fehér liszt, 2 tojás, 25 dkg light margarin, 2 dkg élesztő+pici cukor+1,5 dl tej, pici só, 1 ek. édesítő, citromhéj
Töltelék: 250 gramm darált dió, szemmértékre ugyanannyi édesítő, barack lekvár
Tetejére: 75%-os fekete csokoládé vagy cukormentes csoki
A diétás zserbóhoz a tejet langyosítsd meg, és tegyél bele egy teáskanál cukrot, és az élesztőt.A margarint, az édesítőt, és a tojást keverd el jó alaposan, reszelj bele egy citrom héjat és add hozzá a lisztet (én dia-wellness süteményliszt koncentrátummal kevertem), majd öntsd bele a tejes élesztős mixet. Alaposan dolgozd el, egy gyúrható gombócot kell hozzá adnod. Ha túl sűrűnek érzed – a liszt magasabb rost tartalma miatt lehet- akkor adj hozzá még egy kis tejet. A tésztából 4 egyenlő gombócot csinálj, és egyenként sodord ki őket lisztezett deszkán, minél vékonyabbra, mivel sülés közben a tészta dagadni fog az élesztő miatt, és nehogy túl vastag legyen. AZ első réteget helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg barack lekvárral és szórd rá a diós mix 1/3-át, helyezd rá a második tésztát, és ugyanúgy mehet rá a lekvár, dió kombináció, és ismételd meg még egyszer A 4. tészta lapot helyezd a a tetejére, picit nyomkodd rá a tésztára, és szurkáld meg a tetejét villával, majd tedd be a 180 fokon előmelegített sütőbe. A sütési idő kb. 25 perc, de érdemes már ránézni 20 perc után is, és addig süsd, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Miután kicsit kihűlt vedd ki a tepsiből és fordítsd meg. Miután teljesen kihűlt, olvaszd meg gőz felett a csokit, és vond be a tetejét. Tálalásig hűtőben tárold, ha pár nappal előre megsütöd, akkor ne szeleteld fel előre.
Forrás:erezdmagadjol.hu