A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Termékek Menü

Édenszelet Almás szelet 60g

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
505 Ft
Gyártó: 9
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termék információk

Az ÉDENSZELET kizárólag aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaz.
Előállítása során semmilyen adalékanyagot, édesítőszert vagy színező anyagot nem adunk hozzá.
Minden gyümölcs-szeletet kézzel készítünk, és hőkezelés nélkül, hidegen préseljük, majd csomagoljuk őket.

Minden termékünk paleolit, glutén- és laktózmentes.

Összetevők:

  • datolya
  • mazsola
  • alma
  • mandula
  • fahéj

Tápérték egy szeletben(60g):

  • Energia: 188 Kcal
  • Szénhidrát: 30g
  • Fehérje: 3g
  • Zsír: 3,2g

Nem tartalmaz színező anyagokat és finomított cukorféléket.

A datolya a trópusi oázisok gyümölcse, tele az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokkal és energiával, amelyek segítenek testünk egészségesen és fitten tartásában:

  • A datolya rostanyagban gazdag, így gátolja a koleszterin felszívódását a bélben, és felgyorsítja a kiválasztódás folyamatát. Védi a gyomor nyálkahártyáját, mivel csökkenti az étel gyomorban töltött idejét és megköti a rákkeltő anyagokat a gyomorban.
  • Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek közül a legismertebb a béta karotin. Ezek az antioxidánsok védik a sejteket a káros szabad gyököktől. Ennek következtében a datolya fogyasztása gátolja a bél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák kialakulását.
  • A datolya magas vastartalommal rendelkezik: 100 g gyümölcsben 0.90 mg vas található. A vas a vörös vérsejtekben levő hemoglobin alkotóanyaga, amely a vér oxigén-szállító képességét határozza meg.
  • Káliumtartalma is igen magas: 100 g datolyában 696 mg kálium található. A kálium a szívritmust és a vérnyomást szabályozó sejtek és testnedvek nélkülözhetetlen alkotóanyaga. Így a datolya rendszeres fogyasztása védelmet nyújt az agyérrendszeri és a szívkoszorúér betegségek kialakulásával szemben.
  • A datolya további négy hasznos ásványi anyagot is tartalmaz: kálciumot, mangánt, rezet és magnéziumot. A kálcium a csontok és a fogak nélkülözhetetlen alapanyaga, ugyanakkor jelentős szerepet játszik az izomzat mozgatásában, a vér alvadóképességében és az idegimpulzusok továbbításában. A mangánnak egy különleges antioxidáns enzim előállításában van fontos szerepe, míg a réz a vörös vérsejtek előállításának lényeges összetevője. A magnézium a csontnövekedést segíti elő.

Az egészséggel kapcsolatos jótékony hatása és a benne rejlő tápanyagok gazdagsága miatt méltán nevezik a mazsolát az aszalt gyümölcsök drágakövének. Fogyasztása többek között az alábbi előnyökkel jár:

  • A cukorbetegségben szenvedők inzulin szintjének szabályozásában van jótékony hatása. A mazsola fogyasztása csökkenti az étkezések utáni inzulinszintek kilengéseinek nagyságát azáltal, hogy szabályozza a testben a cukor felszívódását. Mivel a cukor felszívódása egyenletesebb és stabilabb, ezért megelőzi a cukorbetegek egyészségügyi komplikációinak kialakulását. A mazsolának az éhséghormonok szabályozásában is nagy szerepe van, így a mazsolát fogyasztók ritkábban esznek többet a kelleténél.
  • A vérszegénység nagyszerű gyógyszere. Magas vastartalma miatt a B-komplex vitaminok nagy részét tartalmazza, amely a vérsejtek újratermelésében játszik alapvető szerepet. Ugyanakkor a mazsola magas réztartalma a vörös vérsejtek fontos alkotóanyaga.
  • A mazsola a savasodás kialakulásának megelőzésében és visszaszorításában is nagy szerepet játszik. A savasodás a vér vagy a légzőrendszer savtartalmának káros mértékű megnövekedése. A sav forrása mindkét esetben a vastagbél. Ez a magas savtartalom a szervezetre igen káros hatással lehet, mert sok betegséget okozhat, többek között bőrbetegségeket, belső szervek megbetegedését, érelmeszesedést, ízületi betegségeket, hajhullást, különböző szívbetegségeket, daganatokat és akár rákot is. A mazsolában található kálium és magnézium a szervezetben felgyülemlő savak semlegesítésének két legfontosabb összetevője, és így a mazsola hatékony ellenszere a szervezet káros savasodásának.  
  • A mazsola rákmegelőző szerepe jelentős, mivel nagy mennyiségben tartalmazza a polifenolok csoportjába tartozó antioxidánsokat. Ezek az antioxidánsok kisöprik azokat a szabadgyököket, amelyek a testünkben keringve pusztítják sejtjeinket és belső szerveinket. Elsősorban a szabadgyökök tevékenységének köszönhető a rákos sejtek növekedése is. A mazsola rendszeres fogyasztása megnöveli az erős antioxidánsok számát a szervezetünkben, és így megelőzhető a rák kialakulása. A már meglevő rák növekedési folyamatának megfékezésében is jelentős szerepe lehet. 

Az alma a gyümölcsök királya. Az általunk felhasznált aszalt alma tartalmazza az alma héját is, és így az alma mind emészthető, mind emészthetetlen rostanyagban igen gazdag.

  • Az emészthető rostok a koleszterinszint szabályozásában töltenek be fontos szerepet. Az alma héja igen gazdag rostforrás, ugyanakkor a héj tartalmazza az almában található antioxidánsok többségét.
  • Az emészthetetlen rostoknak az emésztőrendszer egészségében van nagy szerepük, mivel ezek úgy működnek, mint a jó seprű. A rostok seprik ki a gyomorban és a bélrendszerben felgyülemlett káros és mérgező anyagokat. Így a magas rosttartalmú ételek fogyasztása előnyös hatással van egészségünkre. 
  • veszélyét, valamint megelőzheti a prosztatarák kialakulását vagy annak terjedését.

A mandula előnyös hatásai egészségünkre:

  • Csökkenti a szívinfarktus kockázatát
  • Csökkenti a koleszterinszintet
  • Erősíti az érfalakat
  • Erősíti a csontokat és a fogakat
  • Csökkenti a vércukor és inzulin emelkedését étkezések után
  • Javítja az agyműködést
  • Lúgosító hatású

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.