A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Menü

Édenszelet Szilvás szelet 60g

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
505 Ft
299 Ft
Kedvezmény: 206 Ft
Gyártó: 18
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termék információk

Az ÉDENSZELET kizárólag aszalt gyümölcsöket és olajos magvakat tartalmaz. Előállítása során semmilyen adalékanyagot, édesítőszert vagy színező anyagot nem adunk hozzá. Minden gyümölcs-szeletet kézzel készítünk, és hőkezelés nélkül, hidegen préseljük, majd csomagoljuk őket. Minden termékünk paleolit, glutén- és laktózmentes.
 

Összetevők:

  • datolya
  • szilva
  • mazsola
  • napraforgó
  • dió

Tápérték egy szeletben(60g):

  • Energia: 212 Kcal
  • Szénhidrát: 36g
  • Fehérje: 3,8g
  • Zsír: 7,8g

Nem tartalmaz színező anyagokat és finomított cukorféléket.

datolya a trópusi oázisok gyümölcse, tele az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokkal és energiával, amelyek segítenek testünk egészségesen és fitten tartásában:

  • A datolya rostanyagban gazdag, így gátolja a koleszterin felszívódását a bélben, és felgyorsítja a kiválasztódás folyamatát. Védi a gyomor nyálkahártyáját, mivel csökkenti az étel gyomorban töltött idejét és megköti a rákkeltő anyagokat a gyomorban.
  • Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek közül a legismertebb a béta karotin. Ezek az antioxidánsok védik a sejteket a káros szabad gyököktől. Ennek következtében a datolya fogyasztása gátolja a bél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák kialakulását.
  • A datolya magas vastartalommal rendelkezik: 100 g gyümölcsben 0.90 mg vas található. A vas a vörös vérsejtekben levő hemoglobin alkotóanyaga, amely a vér oxigén-szállító képességét határozza meg.
  • Káliumtartalma is igen magas: 100 g datolyában 696 mg kálium található. A kálium a szívritmust és a vérnyomást szabályozó sejtek és testnedvek nélkülözhetetlen alkotóanyaga. Így a datolya rendszeres fogyasztása védelmet nyújt az agyérrendszeri és a szívkoszorúér betegségek kialakulásával szemben.
  • A datolya további négy hasznos ásványi anyagot is tartalmaz: kálciumot, mangánt, rezet és magnéziumot. A kálcium a csontok és a fogak nélkülözhetetlen alapanyaga, ugyanakkor jelentős szerepet játszik az izomzat mozgatásában, a vér alvadóképességében és az idegimpulzusok továbbításában. A mangánnak egy különleges antioxidáns enzim előállításában van fontos szerepe, míg a réz a vörös vérsejtek előállításának lényeges összetevője. A magnézium a csontnövekedést segíti elő.

Az egészséggel kapcsolatos jótékony hatása és a benne rejlő tápanyagok gazdagsága miatt méltán nevezik a mazsolát az aszalt gyümölcsök drágakövének. Fogyasztása többek között az alábbi előnyökkel jár:

  • cukorbetegségben szenvedők inzulin szintjének szabályozásában van jótékony hatása. A mazsola fogyasztása csökkenti az étkezések utáni inzulinszintek kilengéseinek nagyságát azáltal, hogy szabályozza a testben a cukor felszívódását. Mivel a cukor felszívódása egyenletesebb és stabilabb, ezért megelőzi a cukorbetegek egyészségügyi komplikációinak kialakulását. A mazsolának az éhséghormonok szabályozásában is nagy szerepe van, így a mazsolát fogyasztók ritkábban esznek többet a kelleténél.
  • vérszegénység nagyszerű gyógyszere. Magas vastartalma miatt a B-komplex vitaminok nagy részét tartalmazza, amely a vérsejtek újratermelésében játszik alapvető szerepet. Ugyanakkor a mazsola magas réztartalma a vörös vérsejtek fontos alkotóanyaga.
  • A mazsola a savasodás kialakulásának megelőzésében és visszaszorításában is nagy szerepet játszik. A savasodás a vér vagy a légzőrendszer savtartalmának káros mértékű megnövekedése. A sav forrása mindkét esetben a vastagbél. Ez a magas savtartalom a szervezetre igen káros hatással lehet, mert sok betegséget okozhat, többek között bőrbetegségeket, belső szervek megbetegedését, érelmeszesedést, ízületi betegségeket, hajhullást, különböző szívbetegségeket, daganatokat és akár rákot is. A mazsolában található kálium és magnézium a szervezetben felgyülemlő savak semlegesítésének két legfontosabb összetevője, és így a mazsola hatékony ellenszere a szervezet káros savasodásának.  
  • A mazsola rákmegelőző szerepe jelentős, mivel nagy mennyiségben tartalmazza a polifenolok csoportjába tartozó antioxidánsokat. Ezek az antioxidánsok kisöprik azokat a szabadgyököket, amelyek a testünkben keringve pusztítják sejtjeinket és belső szerveinket. Elsősorban a szabadgyökök tevékenységének köszönhető a rákos sejtek növekedése is. A mazsola rendszeres fogyasztása megnöveli az erős antioxidánsok számát a szervezetünkben, és így megelőzhető a rák kialakulása. A már meglevő rák növekedési folyamatának megfékezésében is jelentős szerepe lehet. 

Az aszalt szilva három fronton is hatékony védelmet nyújt egészségünk megőrzésében:

  • Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően hatékonyan erősíti az immunrendszerünket.
  • Jelentős káliumforrás, és ezáltal stabilizálni tudja a vérnyomást. Megelőzi az érelmeszesedést, és így védelmet nyújt a szívkoszorúér elmeszesedése és az agyérelmeszesedés ellen. Megelőzi a szervezet kálciumveszteségét, és ezáltal jelentős a szerepe az erős csontozat megőrzésében.
  • Az aszalt szilvában található emészthető rosttartalom segít a vércukor megfelelő szinten tartásában, és megelőző szerepe van a 2-es tipusú cukorbetegség kialakulásában. Gyorsítja a káros anyagok távozását a bélrendszerből, és ezáltal jelentősen csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát.

napraforgó magok fogyasztásának előnyeit igen hosszan lehetne ecsetelni. Ez a pici mag elképesztően nagy hatással lehet egészségünk megőrzése szempontjából, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani őket. Az alábbi csak egy igen rövid kivonat mindabból, amit ez a kis mag önmagában hordoz:

  • Őrzi a sejtek épségét, így nagy szerepet játszik a rák megelőzésében. Mindez a napraforgó magban található szelénnek köszönhető, amely bizonyítottan a rák ellensége.
  • Csonterősítő ásványokat tartalmaz. A kálcium mellett a csontoknak magnéziumra és rézre is szüksége van ahhoz, hogy erősek maradjanak. A napraforgó mag mindkettőt tartalmazza. Mindezek felett E vitaminban is gazdag, amely az ízületi gyulladások enyhítésében játszik főszerepet.
  • Nyugtató hatású. A napraforgó magban található magnéziumnak idegnyugtató hatása is van, és ezáltal enyhíti a stresszt, a migrénes fejfájást és segíti a pihenés hatékonyságát.
  • Fényessé teszi a bőrünket. Ebben is az E vitamin játsza a főszerepet, amely szembeszáll a káros UV sugarakkal, és megőrzi bőrünk fiatalságát.
  • Gyulladáscsökkentő hatása van, ezért enyhíti az izületi gyulladásokat, a gyomorfekélyt, a bőrkiütéseket és az asztmát is. Mindez annak köszönhető, hogy a napraforgó magok is tele vannak antioxidánsokkal.

diónak rendszeres fogyasztás mellett kiemelkedő hatása lehet az egészségünkre:

  • A dió táplálja az agyat. Elősegíti a memória és a kognitív funkciók jó működését. Mivel omega 3-ban gazdag zsírsavakat tartalmaz, elősegíti az egészséges agyműködést. Már igen kis mennyiségű dió fogyasztása is javíthatja az idősebb korban fellépő mozgáskoordinációs zavarokat, és segíthet az emlékezőképesség javításában is.
  • A haj tápláléka. Mivel B7 vitamint tartalmaz, ezért segíti a hajszálak erősödését, csökkenti a hajhullást és valamelyest segít a hajnövekedésben is.
  • Megelőzi a rák kialakulását. A dióban levő több összetevőről bizonyították már, hogy egyenként is csökkentik a rák terjedésének sebességét. Ezek az összetevők az omega 3 zsírsavak és az antioxidánsok.  A rendszeres diófogyasztás csökkenti a mellrák kialakulásának veszélyét, valamint megelőzheti a prosztatarák kialakulását vagy annak terjedését.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide, FOXPOST kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.