A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

Fűszerész Csillagánizs, őrölt, 20g

639 Ft

Termék információk

A csillagánizs Dél-Kínában és Észak-Vietnámban őshonos, ahol már 3000 éve ismerik.
A legszebb megjelenésű fűszer, nemhiába a Fűszerész logójának alapja.
Örökzöld levelű fa, amely akár 8 méterre is megnőhet. és a 100 éves kort is elérheti. A hetedik évtől hozza nyolcsugarú, csillag formájú, vörösesbarna, elfásodó, kemény tüszőterméseit. Minden tüszőben 1-1 fénylő gesztenyegbarna kb 8 mm nagyságú mag fejlődik. Egy fán akár 40 kg termés is lehet. A terméseket napon szárítják, ezáltal a szárított termés súlya már csak negyede a frissen gyűjtöttnek.
Növénytanilag nem áll rokonságban az ánizzsal, de az ánizsra emlékeztető íze miatt kapta a csillagánizs nevet.
A japánok füstölőként égették a fa illatos kérgét.
A kínai konyha egyik legfontosabb fűszere, az "ötfűszer" keverék alkotóeleme.
Az angol tengeri hajós, Sir Thomas Cavendish 1588. szeptember 9-én hozta Fülöp-szigeti útjáról Plymouth-ba a csillagánizst. Az európai konyhában csak a XVII. században terjedt el. Az orosz cári udvarban teaízesítésre használták.
A kínai konyhában a csillagánizst sertés-, kacsa- és libahúsok ízesítésére használják. Az európai konyhában mézeskalácsot, szilva- és körtekompótot, karácsonyi süteményeket, valamint forralt bort fűszereznek vele, illóolaját pedig ánizsolaj helyett cukros péksütemények, fagylaltok és likőrök ízesítésére alkalmazzák.

Származási hely Vietnám
Ajánljuk Kompótokhoz, ázsiai jellegű ételekhez.

 

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.