A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

Fűszerész Gyömbér, 20g

Kapható választék:
Típus:
501 Ft

Termék információk

Sajátos illatú, csípős, kesernyés fűszernövény, amely tulajdonképpen a növény gyökere.
Fűszerként hosszú, dicsőséges múlttal rendelkezik. Feltehetőleg Dél- és Kelet- Ázsiából származik, először Kr. e. 500-ban említi írásaiban a nagy kínai filozófus - Konfuciusz.
Arab kereskedők hozták Görögországba és Rómába, és igen valószínű, hogy a római hódítókkal került át Britanniába.
Ha megkóstoljuk a frissen felvágott gyökeret, kissé a citromra emlékeztet és üdítően csípős. Állítólag a jamaicai gyömbér a legízletesebb.
A friss gyökér igen kedvelt minden gyorsan pirított fogásban és currykben. Reszelt, aprított gyömbért tesznek pasztákba, párolt fogásokba, nyers salátákba. Savanyított vagy konzerv-gyömbért kínálnak étvágygerjesztőnek, ezt használják pikáns fogásokban is. Híres a gyömbérsör és a gyömbéres bor is. A kínai és a távol-keleti konyha alapfűszere.
Illóolaját a parfümgyártásban hasznosítják. A gyömbér kitűnő gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő. Zsíros ételek utáni telítettség érzésnél jó szolgáltatot tesz, ezért előszeretettel fűszereznek vele bizonyos nehezebben emészthető, zsírosabb sülteket.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.