A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

Fűszerész Sáfrány, 0,2g

1.088 Ft

Termék információk

A történelem egyes korszakaiban, a sáfrány drágább volt az aranynál. Napjainkban is, a sáfrány a legdrágább fűszer a világon. A fűszerek közül a konyhában a sáfránynak kiváltságos helyzete van, hisz csodákat tehet az ételeinkkel.

A sáfrány, arany- narancssárga színű és a sziglice nevű kék virág bibéjéből nyerik. Törökországból származik. Csupán 0,08 gr eléréséhez nagyon sok bibe összegyűjtésére van szükség, és ez a gyűjtés csak kézzel végezhető. A sáfrányból készült tea kiváló idegnyugtató.
A sáfrányt ősidők óta használják az ételek ízesítésére, színezésére, valamint nagyon fontos összetevője, a paéllának, a bouillabaissenek, a milánói rizottónak, és természetesen a sáfrányos süteményeknek. A sáfránnyal fűszerezik a kagylókat, a halakat valamint a szószok, mártások alapvető összetevője. A sáfrány szálakat összetörve meleg vízbe helyezzük, és az így ízesített folyadékot hozzáadjuk az elkészítendő ételhez a receptünk szerint
. A sáfrány utánozhatatlanul szép színt ad a húsleveseknek és a rizsételeknek. Óvatosan adagoljuk, mert igen intenzív színű és aromájú fűszer.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.