A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Menü

GAL MCT Olaj Ghee-Kivonattal

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
5.090 Ft
Gyártó: SynergyTech
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: 5999885398980

Termék információk

A közepes láncú zsírsavak emésztéséhez nem szükséges epesav, így gyorsabban adnak energiát, méghozzá az agy számára is, ún. ketontestek formájában. Három ilyen zsírsav ismert, amelyek közül a kapril- és a kaprinsav biztosítja a legtöbb ketontestet, míg a laurinsav kevesebbet. Termékünk ezért csak kapril- és kaprinsavat tartalmaz. A kókuszzsír főként laurinsavat tartalmaz, míg a teavaj/ghee arányaiban inkább a másik kettőből tartalmaz többet. Termékünkbe az RSPO minősítésű (fenntartható gazdaságból származó, „orangután-barát”) pálmaolaj-kivonatból előállított MCT-olaj mellé ghee-kivonatot is tettünk a jobb eredmény és íz érdekében. Tejérzékenyek is fogyaszthatják (tejfehérje- és laktózmentes).

Az MCT-olaj olyan olaj, amelyet kizárólag ún. közepes láncú zsírsavak alkotnak (MCT = Medium Chained Triglycerides). A normál olajokat és zsírokat (növényi olajok és állati zsírok) ún. hosszú láncú zsírsavak alkotják. Kivétel a kókuszzsír és a pálmamag zsírja, illetve a tejzsír (vaj/ghee), amelyekben a hosszú láncú zsírsavak mellett szintén van valamennyi közepes-láncú zsírsav is.

3(+1) féle közepes láncú zsírsav van:

kapronsav (C6)
kaprilsav (C8)
kaprinsav (C10)
laurinsav (C12) – ez a kakukktojás

 

Ezek közül a laurinsav inkább csak kémiailag tartozik ide, élettanilag inkább hosszú láncú zsírsavként viselkedik.

A rövid és közepes láncú zsírsavak, mint amilyenek az MCT-olajban vannak, a szőlőcukorhoz hasonló gyorsasággal emésztődnek meg/szívódnak fel, és sem zsíremésztő lipáz-enzim, sem epe nem kell hozzá. Ezzel szemben a normál zsírok/olajok lassan, epe és megfelelő mennyiségű lipáz-enzim segítségével képesek csak hasznosulni. További lényeges különbség az MCT-olaj és a normál olajok/zsírok között, hogy az MCT zsírsavai a májban a vajsav egyik változatává és egyéb ketontestekké alakulnak, amelyek az agy számára jobb üzemanyagok, mint a szokásos glükóz.

A kókuszzsír és a pálmazsír főleg laurinsavat tartalmaz, az agy számára hasznos tápanyagokat adó többi közepes láncú zsírsavból csak alig, ahogy a vaj sem sokat. Az MCT-olaj kb. 10-20x annyit tartalmaz ezekből.

A GAL MCT-olaj nagyobbik részét (55%-át) ráadásul a kaprilsav adja, amely a leghatásosabb az összes közül „agyüzemanyag”-termelésben.

Ezeken felül mindegyik közepes láncú zsírsavnak antibakteriális, gombaellenes és antivirális hatása is van. Enyhe étvágycsökkentő és anyagcserét fokozó hatása is van.

Elsősorban ketogén diétát folytatók és intermittent fasting-ot, azaz szakaszos koplalást végzők számára hoztuk létre, de bárki számára hasznos kiegészítő.

A GAL MCT-olaj RSPO minősítésű, fenntartható gazdaságból származó pálmaolajból és ghee-kivonatból nyert közepes láncú zsírsavakat tartalmaz. Az RSPO minősítés fontos minden pálmaolaj- és MCT-termék esetében, ugyanis az ezzel nem rendelkezők előállítása az orángutánok és élőhelyeik kiirtásával történik.

Termékünket természetes E-vitamin-komplexszel (kevert tokoferolokkal) is dúsítottuk a magasabb stabilitás érdekében.

Felhasználási javaslat: Eleinte könnyen tud hasmenést okozni, amíg nem vagyunk hozzászokva, ezért csak 1-1 kiskanálnyival kezdjük. Később akár 10-20ml-eket is szedhetünk. Íze kellemes, vajas, bármilyen ételre, salátára kiváló, de kávéba, kakaóba is szokták keverni, vagy akár csak magában fogyasztani. Sütni viszont nem érdemes vele, 120 °C feletti hőmérsékleten nem javasoljuk.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide, FOXPOST kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.