Termék információk
Elfogyott megint a kókusztej otthon, és pont szükséged lenne rá.
Tarts otthon mindig kókusztejport!
A kókusztejpor jól helyettesíti a friss kókusztejet, valamint kitűnő alternatíva az állati eredetű tejek pótlására.
Összetevők: bio kókusztej, bio maltodextrin
Felhasználása: sütemények, krémek, desszertek, fagylaltok készítéséhez, valamint hideg és forróitalok ízesítéséhez.
Adagolása: meleg vízzel keverje el a kókusztejport. 150g kókusztejporból kb. 4 dl sűrű kókuszkrém vagy 1-1,5 l kókusztej készíthető.
Raffaello golyó kókusztejporból
10 dkg kókusztejpor
38 ml víz
60 g sótlan vaj (minőségi, ez azért fontos, mert a íze sokban hozzájárul a bonbon alapízéhez)
53 g cukor
50 g kókuszreszelék
50 g mandula (hámozott, egész)
50 g kókuszreszelék a forgatáshoz
A vajat felolvasztjuk, majd félretesszük kihűlni. A vizet a cukorral összemelegítjük, de amikor már elolvadt a cukor és kezd forrni a víz, levesszük. Ez idő alatt összekeverjük a kókusztejport és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a cukros vizet és csomómentesre keverjük. Ezután eldolgozzuk benne az olvasztott vajat, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével kivesszük, s golyókat formálunk belőle - kb. egy púpos tk-nyi masszából -, melynek a közepébe egy mandulát teszünk: kivesszük a masszából a golyónyi anyagot, a tenyerünkbe vesszük, majd a közepébe nyomjuk a mandulát és golyót formázunk belőle. Megforgatjuk kókuszreszelékbe. Egy éjszakára hűtőben hagyjuk őket.
Forrás:nosalty
Beltartalmi érték (kötelező adatok) |
100 grammra vetítve
|
Energia kcal/kJ |
611 kcal / 2554 kJ
|
Zsír |
40 g
|
- ebből telített zsírsavak |
37,7 g
|
Szénhidrát |
44 g
|
- ebből cukrok |
10 g
|
Fehérje |
5,6 g
|
Só |
<0,1g
|