A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

LoofCo Luffa szivacs mosogatáshoz

1.499 Ft

Termék információk

A LoofCo Luffa szivacs mosogatáshoz luffatökből kézzel készített, rugalmas, strapabíró, nem karcoló szivacs, pamutzsinór akasztóval. Kiváltja a vizeket mikroműanyagokkal szennyező szivacsokat. A teljes mértékben biológiailag lebomló növényi részek egyszerűen komposztálhatóak otthon.

Méret: 13 cm x 8 cm

Használata: Szárazon durvának tűnhet, de vízbe áztatva megdagad és puha, szivacsos lesz. Használat után öblítsd át és facsard ki, rázd ki belőle az apróbb szennyeződéseket és akaszd fel száradni. Hogy tovább megőrizd a frissességét, alkalmanként mosd ki mosógépben.
Tapadásálló bevonattal ellátott serpenyőkhöz is megfelelő. A nagyon rászáradt, ráégett szennyeződéseket érdemes előbb beáztatni, és/vagy keményebb kefével súrolni.
Hónapokig használhatod végül pedig komposztálhatod.

Csomagolása: Újrahasznosítható papír címke. Használat után kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Na de mi is a luffa?

• Egy gyorsan növő tökfajta, a luffatök termése. Nem pedig tengeriszivacs, amivel sokan összekeverik :)
• Frissen pont úgy néz ki, mint egy hosszúkás tök. Minden egyes tő 5-25 termést hoz évente.
• Mire megérik a termés belsejében rostok hálózata képződik, ami kiszárítva tökéletes szivacsként akár tisztítóeszközként, akár bőrradírozásra.
• A LoofCo luffákat Egyiptomban termesztik, egy olyan fajtából, ami rostokban gazdag, tartós, és rugalmas.
• A legjobb textúra elérése érdekében nagy körültekintéssel szüretelik, magozzák, hámozzák és szárítják a luffákat. (Habár néhány magot lehetetlen eltávolítani).
• A szárított luffákat ezután darabolják, és feldolgozzák olyan módon, ahogyan leginkább tudják szolgálni az adott feladatot.
• Nem csoda, hogy manapság újra milyen népszerű lett a luffa, hiszen számos környezeti előnye van. Ahogyan egyre többen döbbennek rá a műanyagokat övező problémákra, egyre többen keresnek műanyagmentes, biológiailag lebomló, vegán alternatívát a mosogatáshoz. Ehhez pedig tökéletes a luffatök.

Miért válaszd a Loofco termékeit?

• A termelőknek és a feldolgozóknek méltányos fizetést adnak, átlagosnál magasabb bérekkel. Gyerekekmunkát nem alkalmaznak.
Vegan Society által minősített termékek.
Tradicionális mesterséget ápolnak és őriznek meg a jövő számára, és megfelelő megélhetést biztosít.
Kézzel készített termékek.
Megújuló alapanyagokkal dolgoznak: a kókusz és a luffatök gyorsan növő természetes alapanyagok, melyek szén-dioxidot zárnak magukba növekedés közben.
Fenntartható gazdálkodás: Magas környezeti követelményeknek tesznek eleget, ami tiszteletben tartja a természetet.
Műanyagmentes: Kiváltható velük a tömeggyártott, nem lebomló műanyag termékek sora: szivacsok, kefék, melyek vagy lerakókra kerülnének, vagy elégetik őket hulladékégetőkben.
Biológiailag lebomló, komposztálható anyagok. A papír csomagolás egyszerűen újrahasznosítható.
Hatékonyak: Tökéletesek mosogatáshoz, takarításhoz és testápoláshoz.
Tartósak: Hónapokig használhatod őket.

Származás: Egyiptom

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.