Termék információk
Hogy miért érdemes mustármagot fogyasztani?
Összetevői növelik az étvágyat, jótékonyan segítik az emésztést, fokozzák a nyál- és emésztőnedvek termelését, szabályozzák az anyagcserét, csökkentik a vércukorszintet. A mustármagnak általános méregtelenítő hatást tulajdonítanak, a természetes gyógymód hívei szerint külsőleg és belsőleg is bevethető székrekedés, bélgázok, gyomor-, máj- és epegondok, anyagcserezavarok, aranyér, köszvény, reuma, isiász, helyi bőrgyulladások, pattanások, ekcéma esetén. A vérkeringést serkenti, az érrendszerre pedig tisztító hatással van, csökkenti a véralvadást, a vérrögképződést.
Aki szívesen kísérletezik a konyhában, maga is előállíthatja a saját mustárát: az őrölt mustármaghoz ízlés szerinti arányban kevernek ecetet, fekete vagy fehérborsot, hagymát, sót, tárkonyt, esetleg kevés cukrot és szegfűszeget vagy más fűszereket is. Sajátos ízvilágú és mutatós mártást készíthetünk dijoni módra, vagyis úgy, hogy a keverékbe egész mustármagokat is teszünk.