A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Termékek Menü

Natúr lekvárok - több ízben , édes és sós különlegességek 800g

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
2.959 Ft
Kapható választék:
Ízek:

Termék információk

Natúr lekvárok - több ízben édes és sós különlegességek, 800g

Kíméletes eljárással készült, hozzáadott cukor- és édesítőszer mentes natúr lekvárok.

- Natúr homoktövis lekvár
A natúr homoktövis lekvár kíméletes eljárással készül, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

A homoktövis az ezüstfafélék családjába tartozik. A tengerpartok homokdűnéin, folyó- és patakhordalékokon, hazánkban a Duna és a Dráva homoktalaján élő növény. Nálunk őshonos és védett. Már az ókorban felismerték, hogy a homoktövis bogyója és levele gyógyhatással rendelkezik.

Termése augusztus elejétől szeptember végéig érik be. Dércsípetten édessé válik az amúgy kesernyés, savanykás gyümölcs.

Termése bővelkedik C-vitaminban, de megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat. Találhatók benne eszenciális zsírsavak és E-vitain is. Ez a piciny gyümölcs tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Gyümölcse savas, és előszeretettel használják gyógyszeralapanyagként.

- Natúr kékszőlő lekvár
Összetevők: kékszőlő velő, pektin, k-szorbát (1 ezrelék)

- Natúr szilva lekvár
A szilvafa a rózsavirágúak mandolaféléi közé tartozó fa vagy cserje. Megszámlálhatatlan fajtája létezik. A szilvát méltán tekinthetjük a legegészségesebb gyümölcsünknek. A szilvának nagyon magas az ásványi anyag tartalma. Rendkívül gazdag káliumban, cinkben és foszforban. Magas a rosttartalma.

- Natúr sárgabarack lekvár
A mézédes sárgabarack élettani hatása és intenzív íze miatt kedvelt. Üde, élénk színű aromás illatú, zamatos ízű gyümölcs. A belőle készült lekvár kíméletes módon, válogatott gyümölcsökből készül, cukor és egyéb édesítőszer hozzáadása nélkül.

- Natúr fekete ribizli lekvár
A fekete ribizli, vagy más néven fekete ribiszke a ribiszkefélék családjába tartozik. Gyógyhatását már a középkori európai szerzetesek is feljegyezték.

Köszvénybogyó volt a neve. Az érett bogyók dúskálnak az antioxidánsokban, különösen sok antocián, flavonoid és polifenol van bennük.

Sok benne a karotin,  a B1-, B2- és E-vitami valamint  a C-vitamin (100 g gyümölcsben 130-170 mg C-vitamin van. Ennél több C-vitamin csak a csipkebogyóban található). Különlegessége, hogy főzés közben sem megy ki belőle a C-vitamin. Ez annak köszönhető, hogy van benne egy úgynevezett PP-vitamin (nikotinsavamid), ami megvédi a C-vitamint az elbomlástól. A fagyasztás sem károsítja. Jelentős a kobalt, rubidium, szelén, mangán, bróm, réz, cink, kálium, magnézium, foszfor, vas, nikkel, kalcium és kén tartalma is. Ezek az elemek mind szerves anyagként, azaz a szervezet által jól feldolgozható vegyületekként vannak jelen benne. Jelentős a kalcium- és vastartalma.

"Termékeim magas gyümölcstartalommal, kevés cukorral, kíméletes, forralás nélküli eljárással készülnek, kivéve azokat, melyeket hagyományosan hosszú főzési idővel sűrítenek sütésálló igazi házi lekvárrá (pl. szilva). Mivel termékeim szabad téri rendezvényeken télen és  forró nyári napokon egyaránt megtalálhatók, ezért minimális tartóstószert használok. /kálium szoirbát/"  Papp Miklós tulajdonos 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.