google-site-verification=s23yTGec5BcCwEwLLl_rXqRMa8wFGC5_PnvmNFlBS30
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Termékek Menü

Omega-3 Halolaj 250ml Nature&Vitality

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
3.947 Ft

Termék információk

Omega-3 Halolaj 250ml

Rozmaringolajjal tartósított, citromos ízű, természetes halolaj.
Omega-3 Halolaj (Lazacolaj és sóstengeri apróhal olaj) természetes E-vitamin-komplexszel, citromos (SynergyTech)

 

A halolaj az egyes növényi olajokban is megtalálható Alfa-linolénsav mellett tartalmaz még más Omega-3 zsírsavakat is. Ezek főként: az EPA és a DHA melyekre napjaink tudományos kutatásaiban egyre nagyobb hangsúlyt feketetnek. Hiánya összefügghet szív-, ér-, és idegrendszeri problémákkal.
A termék minőségi alapanyagainak és szabadalommal védett természetes-kivonatainak köszönhetően stabil. Kellmesen enyhe ízű és utóíz mentes. Napraforgóból kivont E-vitaminnal és rozmaringkivonattal tartósítva és citromolajjal ízesítve.

1 evőkanál halolaj kb. 15 db nagy illetve kb. 30 db kicsi halolaj kapszulának felel meg. Napi egy teáskanállal (5 ml) fogyasztva 50 napig elég.

Összetevők: halolaj, napraforgókivonat, természetes tokoferol kivonat, kámformentes rozmaringkivonat;

1 evőkanálnyi mennyiség (10 ml) tartalmaz  (370 kJ/ 90 kcal) : 

3800mg Omega 3 zsírsavat , melyből: 

 • 1800 mg EPA (Eikozapentaénsav)
 • 1200 mg DHA ( Dokozahexaénsav)
 • 800 mg SDA ( Sztearinsav) + DPA ( Dokozapentaénsav) + ALA (Alfa-linolénsav)
 • Természetes tokoferolok (E-vitamin) : 
  • 30 mg d-alfa-tokoferol
  • 20 mg egyéb tokoferolok

Magas omega-3 tartalmú halolaj természetes tokoferolokkal

A sós-vízi halak olajában az omega-3 zsírsavak egész skálája megtalálható, míg a lenmag- és más növényi olajakban, csupán Alfa-Linolénsav (ALA) van. A halolajban lévő két legfontosabb omega-3 zsírsav az EPA (Eikozapentaénsav) és a DHA (dokozahexaénsav).

Az ember táplálkozásának ősidők óta része e két zsírsav és kellene, hogy legyen ma is. Erről tanúskodik rengeteg kutatás.

Egyetlen természetes anyag sem rendelkezik több bíztató klinikai eredménnyel a szív- és érrendszerrel kapcsolatosan, mint a halolajban lévő EPA és DHA. Agyi- és idegrendszeri problémákkal összefüggésben is sokat vizsgálták kiváló eredménnyel. Terhesség alatt, szoptatáskor és gyermekeknek különösen fontos, mert hozzájárul az agy fejlődéséhez, hiszen az agy tömegének kb. 15%-a DHA!

Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani sós-vízi halakat vagy halolajat. Egyetlen aggály merülhet csak föl, a tengerek szennyezettsége. Szerencsére a szennyezőanyagok többsége a halak húsában, nem az olajában gyűlik föl. Biztos, ami biztos, mi azért tovább tisztítattuk, így egyike a legtisztább halolajaknak.

Még egy aggály fölmerülhet: Az íze, ami meglepően jó! Hála a különleges és teljesen természetes tartósítási módszerünknek, mely megelőzi az olaj avasodását és a kellemetlen hal-íz kialakulását, ráadásul a legstabilabb halolaj-készítmények közé emeli termékünket.

A tisztított halolajat dúsítottuk egy speciális napraforgóból kivont tokoferol keverékkel, mely nagy mennyiségben tartalmaz gamma-tokoferolt is.

Ahhoz hogy megértsük, ez milyen fontos, először tisztáznunk kell mit is hívunk E-vitaminnak. 4-féle tokoferol létezik: alfa-, béta-, delta- és gamma-tokoferol. Sokáig az alfa-tokoferolt tartották a leghasznosabbnak, el is nevezték E-vitaminnak.

Az utóbbi 10 évben sok kutatás foglalkozott a tokoferolokkal és kiderült, hogy sok tekintetben a gamma-tokoferol jobb, mint az E-vitamin: erősebb gyulladás csökkentő hatás, jobban fokozza egy erős antioxidáns, a szuperoxid-diszmutáz-enzim (SOD) aktivitását és csak ez képes a már meglévő szabadgyököket közömbösíteni, míg az E-vitamin csak az új szabadgyökök képződését segíti megelőzni.

Egy több, mint 10.000 ember követéses vizsgálata során arra a következtetésre jutottak, hogy csak akkor képes csökkenteni az E-vitamin a rák-kockázatot, ha gamma-tokoferolt is jelentős mennyiségben fogyasztanak mellette. Mi több, egy másik vizsgálatban azt találták, hogy aki csak E-vitamint szed, annak nő a kockázata a rákos- és szív-érrendszeri megbetegedésekre. Ennek oka feltehetően az, hogy a sok alfa-tokoferol (E-vitamin) önmagában szedve csökkenti a szövetekben lévő gamma-tokoferol mennyiségét. A természetben sem igen található meg E-vitamin önmagában, így nem is életszerű az E-vitamin fogyasztása egyéb-tokoferolok nélkül. Mindig kiderül valami probléma azzal, ami nincs összhangban a természettel. Termékfejlesztőink erre az összhangra nagy hangsúlyt fektetnek.

Összefoglalva: Az újabb kutatások tükrében a gamma-tokoferolnak több előnyös tulajdonsága van, mint az E-vitaminnak, ami nagy mennyiségben fogyasztva akár káros is lehet, ha nem fogyasztjuk együtt egyéb tokoferolokkal.

Mind e mellett a gamma-tokoferol a halolajat is jobban tartósítja, mint az E-vitamin, amit mi ki is használtunk...

A termék emulgeálószerek hozzáadása nélkül készül, így 10 Celsius fok alatt tárolva, illetve a téli időszakban történő postázás során előfordulhat, hogy a Q10-koenzim egy része kicsapódik a hideg miatt. Ez egy természetes jelenség, mely elkerülhetetlen mesterséges emulgeálószerek alkalmazása nélkül. A termék hatóanyag-tartalma nem sérül a kicsapódás során, ellenben nehezen adagolhatóvá válik, így tanácsos 30 Celsius fok fölé melegíteni, hogy szépen visszaoldódjon, újra homogénné és könnyen adagolhatóvá váljon. Az alábbi 2 egyszerű megoldást javasoljuk:

 • Az üvegcsét rázzuk föl alaposan, majd helyezzük egy nagy pohár vagy kis lábos forró (60-80 Celsius fokos) vízbe úgy, hogy nyakig ellepje. Érdemes újra fölrázni alaposan, majd vissza tenni melegedni a meleg vízbe. Pár perc elegendő is.
 • Az üvegcsét rázzuk föl laposan, majd tegyük egy meleget sugárzó hely közvetlen közelébe. Párszor rázzuk föl újra. Amint az üvegben lévő olaj 30 Celsius fok fölé melegszik, újra visszaoldódik a teljes hatóanyag-mennyiség. 

A termék fő előnyei:

 • Több, mint 3x annyi EPA-t és majdnem 2x annyi DHA-t tartalmaz, mint a hagyományos lazacolajak!
 • Nagy mennyiségben tartalmaz természetes tokoferolokat és Q10-koenzimet;
 • Rendkívül stabil! (alacsony TOTOX érték)!
 • Nincs kellemetlen hal íze!
 • 1 evőkanálnyi termék akár 30 db halolaj- és lazacolaj-kapszulával egyenértékű!

~15ml termék tartalmaz:

 • 5400mg Ω3-zsírsavat összesen, melyből
  • 2680mg EPA
  • 1670mg DHA
  • 405mg SDA
  • 310mg DPA
  • 144mg ALA

Kiszerelés: 250ml

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.