Termék információk
Paleolit lenmagliszt 500g
Zsírtalanított lenmag őrleménye, fényvédő csomagolásban.
Rendkívül gazdag kálium, magnézium, foszfor, kalcium, nyomelemekben és élelmi rostokban ezen kívül B-, A-, és E- vitamint is tartalmaz.Ideális cukorbetegeknek a vércukorszint- beállító tulajdonsága miatt.
A lenmagliszt kiváló rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag-forrás. Alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt fogyókúrázóknak, paleozóknak, Atkins-diétát folytatóknak, fehérjetartalma miatt vegetáriánusonak is ajánlott.
Sokféleképpen felhasználható. Sűríthetünk is vele, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot tud felvenni. Sütés során a megadott lisztmennyiség egy része helyett használjunk lenmaglisztet, hogy javítsuk ételeink beltartalmi értékét. Ha ezt tesszük, több folyadékra lesz szükség, mint amennyit a receptek írnak. A lenmaglisztet tartalmazó péksütemények, kenyerek gyorsabban barnulnak.
Rendszeres használatával megelőzhetőek a különböző gyulladásos folyamatok, a magas vérnyomás koleszterinszint vagy a vérrögképződés.
A lenmagokat hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható. Mivel az alacsony füstölgési ponttal (105 °C) rendelkező lenmagolaj nagy része már nincs jelen az így készült lisztben, ezért sütésre is biztonsággal használható a normális lenmagörleménnyel szemben és beltartalmi értéke is közel a duplája!
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Fehérje: 34,7g
- Szénhidrát: 9g
- Rost: 35g
- Zsír: 8,3g, ebből telített: , omega-3: 4g, omega-6: 2g
- Nátrium: 50mg
- Energia: 249 kcal/ 1020kJ
Kiszerelés: 500g