Termék információk
A bambusz az egyik legsokoldalúbban felhasználható növény, és most már a konyhaművészet is felfedezte magának.
A Paleolit Bambuszrost liszt egy por állagú növényi rost. Szemcseméret: 32 µm
A bambuszrost nem szívódik fel az emésztés során, ezért kiválóan beilleszthető a paleolit étrend mellett a cukorbetegek és a fogyókúrázók étrendjébe is.
Növeli a pékáruk rosttartalmát, lassítja a szénhidrát felszívódását.
A sütemények, muffinok, kenyerek tésztájához adva kívül ropogós, belül foszlós állagot biztosít. A bambuszrost duzzasztóképessége miatt vizet szív magába, ezért a tészták készítésénél térfogatnövelő hatású; állagukat lággyá, omlóssá varázsolja, ráadásul az eltarthatóságot is meghosszabbítja.
A húsok sütése közben kevesebb zsír felszívódását teszi lehetővé.
Tökéletesen alkalmazható főzelékek sűrítésére
Zabzsemle bambuszrosttal
1 tojás
60 gr túró
80 gr zabpehelyliszt
1 púpozott kk sütőpor
1 kk só
1 ek olvasztott kókuszzsír
0,5dl víz
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összedolgozzuk, majd összeöntjük, összegyúrjuk, és 10 percet pihentetjük. Vizes kézzel zseléket formázunk ( 3 db ), előmelegített sütőben, 190 fokon 18-20 percig sütjük. (forrás:fittkonyha)
Összetevők: 100% bambuszrost liszt
Beltartalmi érték (kötelező adatok) |
100 grammra vetítve
|
Energia kcal/kJ |
1,74 kcal
|
Zsír |
<0,5g
|
Szénhidrát |
<0.5g
|
Fehérje |
<0.2g
|
Só |
<0.05g
|