A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Menü

Paleolit Konjac liszt 300g

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
4.600 Ft
Gyártó: Paleocentrum
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Cikkszám: 5999564043859

Termék információk

Konjac liszt 300g

Gliadin/glutén mentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek. 

Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél, készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé, alkalmazható maglisztből készülő sütemények alapanyagához adaléknak (szárazanyag tartalom max 10%-ig, illetve egy –két kiskanálnyit érdemes adni, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni. A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem "fűrészporos" jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik. Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes. Fogyni vágyóknak javasolt napi legalább 4 g liszt vagy abból készült étel fogyasztása. (legalább 2 alkalommal 2 g liszt ebéd és vacsora előtt fél órával, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett)  

Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

(100 g liszttel 25-30 liter folyadékot lehet besűríteni, és 5-6 doboz ördögnyelv kapszulát készíteni aminek az ára kb.30.000 ft)

Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Mindig el kell sodorni szemcsés anyaggal (só, édesítő) és kis hideg folyadékkal - és nem várjuk meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett bele a készül, meleg ételbe. 

Főzelékek sűrítéséhez 700 ml folyadékhoz 2-3 g konjak lisztet adjunk

Puding főzőséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz

Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt, állni kell hagyni 30-60 percig.

Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.

A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.

Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
180kcal/744kJ
Zsír
0,5g
Szénhidrát
1g
- ebből cukrok
0g
Fehérje
1,5g
<0,2g
Keményítő
1g
Rost
85g

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide, FOXPOST kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.