Termék információk
Paleolit szezámos száraztészta: orsó, szélesmetélt, spagetti, cérnaboglya
A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.
Íze és állaga ennek pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo". Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak.
A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.
Összetevők: tápióka keményítő (lektinmentes), szezámliszt, mélyalmos tyúktojás
Kiszerelés: 250g
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Fehérje: 25g
- Nettó szénhidrát: 49g
- Rostok: 8g
- Zsír: 9g
- Energiatartalom: 1652 kJ
- Kalóriatartalom: 394 kcal