A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Menü

Panettone sütőforma 12cm, 16cm Ibili

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
3.025 Ft
Gyártó: Ibili
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kapható választék:
Méret:

Termék információk

Mi a panettona? Ami nekünk a beigli, az az olaszoknak a panettone. A panettone szakácssapka-formájú, hagyományos milánói kalácsféle, eredetileg Milánó egyik szimbóluma, ami ma már egész Itáliában, továbbá Franciaország délkeleti részén és Svájcban is igen népszerű. Milánóban a karácsony panettone nélkül el sem képzelhető. A panettone egy édesség, ami a karácsonyi ebéd és vacsora végén nem hiányozhat az asztalról.
A panettone bár karácsonyi édesség, de miért ne süthetnénk bármikor, hiszen kuglófot sem csak karácsonykor eszünk. Ehhez nyújt segítséget ez a 12 cm, vagy 16 cm átmérőjű, 13 cm magas tapadásmentes forma.

Egy könnyű recept:

  • harmincöt deka liszt
  • tizenkét deka vaj
  • egy (bio) citrom lereszelt héja
  • tíz deka aranyszínű, magnélküli mazsola
  • nyolc deka cukor
  • három evőkanál tej
  • hat deka friss élesztő
  • négy tojás
  • tíz deka kandírozott narancs és citromhéj

Az élesztőt egy kevés meleg tejben megfuttatjuk, tíz deka liszttel összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, a tetejébe késsel keresztet vágunk, ennek amúgy semmi értelme, de a hagyomány, az hagyomány. Szalvétába csomagolva huszonöt percig pihentetjük. Utána tizenkét deka liszttel és a tejjel addig gyúrjuk, amíg sima, homogén masszát nem kapunk, szalvétába tekerjük, két órán át hagyjuk állni, közben a duplájára dagad.
Szétválasztjuk a tojásokat, a mazsolát negyedórára beáztatjuk, majd leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A cukrozott citrushéjat apró kockára vagdaljuk. A cukrot feloldjuk egy kevés forró vízben, majd a tojások sárgáját habverővel egyenként  beledolgozzuk, végül hozzáadjuk az egyik tojásfehérjének a felét is. A keveréket gőz fölött melegen tartjuk, közben felolvasztunk kilenc deka vajat. Tálba öntjük a maradék lisztet, közepén mélyedést alakítunk ki, beletesszük a megkelt tésztát, rálocsoljuk a vajat, rászórjuk a reszelt citromhéjat, meghintjük egy csipetnyi sóval, végül a melegen tartott tojásos szirupot is ráöntjük. Energikusan dagasztjuk tizenöt percig, közben, ha szükséges, egy kevés meleg vizet hozzáadva. A végén kemény és rugalmas tésztát kapunk. Belegyúrjuk a gondosan leszárított mazsolát és a kandírozott citrushéjat. Gömbbé formálva egy tálban meleg helyre tesszük, a térfogata ismét megduplázódik. Hhelyezzük a tésztát, a tetejére megint keresztet vágunk, de most mélyebbet, mert ide jön a vaj. Kétszáz fokos sütőbe rakjuk, tíz perc múlva kivesszük és a bevágásokba öntjük a maradék olvasztott vajat. A teljes sütési idő körülbelül egy óra, a sütő hőmérsékletét közben fokozatosan mérsékeljük. A tésztánk sütés közben kidagad az edényből, és felül gombaformán kiterebélyesedik, ám ez nem szépséghiba, hanem pontosan az a külalak, ami a panettonétól elvárható.
Forás:origo

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide, FOXPOST kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.