Termék információk
Imádom a fánkot sárgabarack lekvárral :)
Kísérletezés, próbálgatások és sikertelen sütések helyett a Paleolit Éléskamra lisztkeverékeivel könnyedén készülhetnek paleo finomságok otthon, egyszerűen, percek alatt.
Paleolit Éléskamra Farsangi fánk lisztkeverékéből kb. 15 db fánkot készíthetsz.
A Paleolit Éléskamra Pha fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet.
A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.
Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk.
Elkészítési javaslat: 3 M-es tojást (kb. 165g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 50 ml hideg vízzel, add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 15 percet. Ezt követően lisztes felületen nyútsd el 7 mm-esre, tetszőleges formára és méretre szúrd ki, közepébe nyomj mélyedést, majd nem túl forró, ujjnyi magas mélységű zsiradékon süsd készre, oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra dagadnak. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
- Gabonamentes
- Tejmentes
- Cukormentes
- Konjacmentes
- Élesztőmentes
- Adalékmentes
- Szójamentes
- Természetes
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Csak természtesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.