google-site-verification=s23yTGec5BcCwEwLLl_rXqRMa8wFGC5_PnvmNFlBS30
A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Termékek Menü

Solio Omega Olajessimo finomított étolaj 500ml

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
1.018 Ft
Gyártó: Solio
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termék információk

Nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális telítetlen zsírsavakat,egyedülálló zsírsav arány és összetétel Ω-3 tartalom min.7% , Ω-6 tartalom max. 7 % fogyasztása lehetővé teszi az Ω-3 és Ω-6 zsírsavak kedvező arányú (1:1) bevitelét, kiemelkedően magas az olajsav tartalma (min. 70%).

Kellemes illata, aranysárga színe megegyezik a legjobb napraforgó olajokéval .

Egyaránt használható hidegen, salátaolajként, öntetek készítésére, főzésre, sütésre (max. 170 oC-ra hevítve).

A koleszterin mítosz miatt néhány évtizede azt tanácsolták mindenkinek, hogy az állati zsiradékokról térjenek át a koleszterin mentes növényi olajokra. Az áttérés eredményeként soha nem látott mértékben megnõtt a különböző növényi étolajok és margarinok forgalma. Ebben az idõszakban senki nem foglalkozott azzal, hogy a döntően napraforgó, és repce eredetű növényi olajokkal óriási mennyiségű omega 6 zsírsavat viszünk be az emberi szervezetbe (a szükséges mennyiség 30-40-szeresét!). Az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy az omega 6 zsírsavak túlzott bevitele óriási veszélyt jelent az emberi szervezet számára, mert az így bevitt többlet omega 6 zsírsav pont ellenkező hatásokat vált ki, mint a jótékony omega 3 zsírsav, amelybõl csak a szükséges mennyiség 10%-át biztosítjuk a szervezet számára.

Omega 6 zsírsav káros hatásai: érfalkárosítás, plakképzési hajlam növekedés, gyulladási hajlam erõsítése, allergiás érzékenység fokozása, autoimmun reakciók, depresszió hajlam növelés, stb.

Egyértelművé vált, hogy bár a növényi olajok fogyasztása igen hasznos, hiszen a telítetlen zsírsavak felszívódása, energiaforrásként történõ hasznosulása lényegesen jobb, és kevésbé káros, mint a telített zsírsavaké, (raktározási készség, mobilizálhatóság, élettani hatások, stb.) vigyázni kell, hogy csak olyan növényi olaj kerüljön ételeinkbe, amelyeknek omega 6 zsírsav tartalma alacsony, legfeljebb 10%!

Természetesen az omega 6 zsírsav tartalom önmagában nem elegendõ annak eldöntésére, hogy milyen módon befolyásolja ez a többszörösen telítetlen zsírsav életfunkcióinkat. A paleolit elmélet alapján az omega 3 omega 6 zsírsav aránya döntő a szervezet számára. Az ideális arány 1:1 lenne. Tehát, a magasabb omega 6 zsírsav bevitelt kompenzálni lehet magasabb omega 3 zsírsav bevitellel. A kontinentális országok táplálkozási szokásai azonban nem teszik lehetõvé az arány biztosítását. Ezért törekednünk kell az omega 3 fogyasztás lényeges növelésére, és az omega 6 bevitel drasztikus csökkentésére.

Olajessimo a ideális arányban és koncentrációban tartalmazza az omega 3at, és az omega 6 ot magas olajsav tartalom mellet, addig a Paleolajnál elsõsorban az omega 6 zsírsav tartalom csökkentése volt a cél (max 2%) igen magas olajsav tartalom mellett. Ugyanakkor a Paleolaj nem tartalmaz omega 3 zsírsavat! Az olajok felhasználása a paleo étrend szigorúságától függ, hiszen aki Szendi Gábor „Paleolit táplálkozás és korunk betegségei" címû könyvében szereplõ civilizációs betegségek bármelyikében szenved, annak számára a Paleolaj ajánlatos, míg aki „csak" csökkenteni akarja a civilizációs betegségek megjelenésének kockázatát az inkább az Olajessimo olajat használja. És még egy igen fontos információ: Köztudott, hogy a növényi étolajak füstpontja 180°C körül mozog. Ez azt jelenti, hogy 170°C felett ezek az olajak súlyosan károsodnak, szétesnek, és kellemetlen gasztronómiai hatásuk mellett súlyos egészség károsodást is okozhatnak. Tehát részben figyelni kell arra, hogy a sütésre alkalmazott növényi olajak sütési és fõzési hõmérséklete ne haladja meg a 170°C-t, másrészt alapszabály, hogy növényi eredetű zsiradékokkal csak egyszer süssünk. Ez alól kivétel az Olajessimo, és a Paleolaj, amely összetételénél fogva alkalmas háromszor-négyszeri sütésre is.

 

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.