A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Menü

Solio Paleolaj, finomított étolaj 500ml

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
780 Ft
Gyártó: Solio
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kapható választék:
Kiszerelés:

Termék információk

PALEOLAJ FINOMÍTOTT ÉTOLAJ 

A paleolit étkezés, táplálkozás, étrend részeként is használható nem hidrogénezett, magas olajsav tartalmú napraforgó olaj 2% omega 6 zsírsav tartalommal. 

Kiszerelés:  500 ml, 5 liter

A paleolit étrend, és a növényi olajok
A koleszterin mítosz miatt néhány évtizede azt tanácsolták mindenkinek, hogy az állati zsiradékokról térjenek át a koleszterin mentes növényi olajokra. Az áttérés eredményeként soha nem látott mértékben megnõtt a különböző növényi étolajok és margarinok forgalma. Ebben az idõszakban senki nem foglalkozott azzal, hogy a döntően napraforgó, és repce eredetű növényi olajokkal óriási mennyiségű omega 6 zsírsavat viszünk be az emberi szervezetbe (a szükséges mennyiség 30-40-szeresét!). Az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy az omega 6 zsírsavak túlzott bevitele óriási veszélyt jelent az emberi szervezet számára, mert az így bevitt többlet omega 6 zsírsav pont ellenkező hatásokat vált ki, mint a jótékony omega 3 zsírsav, amelybõl csak a szükséges mennyiség 10%-át biztosítjuk a szervezet számára.

Omega 6 zsírsav káros hatásai: érfalkárosítás, plakképzési hajlam növekedés, gyulladási hajlam erõsítése, allergiás érzékenység fokozása, autoimmun reakciók, depresszió hajlam növelés, stb.

Egyértelművé vált, hogy bár a növényi olajok fogyasztása igen hasznos, hiszen a telítetlen zsírsavak felszívódása, energiaforrásként történõ hasznosulása lényegesen jobb, és kevésbé káros, mint a telített zsírsavaké, (raktározási készség, mobilizálhatóság, élettani hatások, stb.) vigyázni kell, hogy csak olyan növényi olaj kerüljön ételeinkbe, amelyeknek omega 6 zsírsav tartalma alacsony, legfeljebb 10%!


Míg az Olajessimo a ideális arányban és koncentrációban tartalmazza az omega 3at, és az omega 6 ot magas olajsav tartalom mellet, addig a Paleolajnál elsõsorban az omega 6 zsírsav tartalom csökkentése volt a cél (max 2%) igen magas olajsav tartalom mellett. Ugyanakkor a Paleolaj nem tartalmaz omega 3 zsírsavat! Az olajok felhasználása a paleo étrend szigorúságától függ, hiszen aki Szendi Gábor „Paleolit táplálkozás és korunk betegségei" címû könyvében szereplõ civilizációs betegségek bármelyikében szenved, annak számára a Paleolaj ajánlatos, míg aki „csak" csökkenteni akarja a civilizációs betegségek megjelenésének kockázatát az inkább az Olajessimo olajat használja.

És még egy igen fontos információ: Köztudott, hogy a növényi étolajak füstpontja 180°C körül mozog. Ez azt jelenti, hogy 170°C felett ezek az olajak súlyosan károsodnak, szétesnek, és kellemetlen gasztronómiai hatásuk mellett súlyos egészség károsodást is okozhatnak. Tehát részben figyelni kell arra, hogy a sütésre alkalmazott növényi olajak sütési és fõzési hõmérséklete ne haladja meg a 170°C-t, másrészt alapszabály, hogy növényi eredetű zsiradékokkal csak egyszer süssünk. Ez alól kivétel az Olajessimo, és a Paleolaj, amely összetételénél fogva alkalmas háromszor-négyszeri sütésre is.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide, FOXPOST kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.