A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Termékek Menü

Solio Paleolaj, finomított étolaj 500ml

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
690 Ft
Gyártó: Solio
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kapható választék:
Kiszerelés:

Termék információk

PALEOLAJ FINOMÍTOTT ÉTOLAJ 

A paleolit étkezés, táplálkozás, étrend részeként is használható nem hidrogénezett, magas olajsav tartalmú napraforgó olaj 2% omega 6 zsírsav tartalommal. 

Kiszerelés:  500 ml, 5 liter

A paleolit étrend, és a növényi olajok
A koleszterin mítosz miatt néhány évtizede azt tanácsolták mindenkinek, hogy az állati zsiradékokról térjenek át a koleszterin mentes növényi olajokra. Az áttérés eredményeként soha nem látott mértékben megnõtt a különböző növényi étolajok és margarinok forgalma. Ebben az idõszakban senki nem foglalkozott azzal, hogy a döntően napraforgó, és repce eredetű növényi olajokkal óriási mennyiségű omega 6 zsírsavat viszünk be az emberi szervezetbe (a szükséges mennyiség 30-40-szeresét!). Az utóbbi évek kutatásai bebizonyították, hogy az omega 6 zsírsavak túlzott bevitele óriási veszélyt jelent az emberi szervezet számára, mert az így bevitt többlet omega 6 zsírsav pont ellenkező hatásokat vált ki, mint a jótékony omega 3 zsírsav, amelybõl csak a szükséges mennyiség 10%-át biztosítjuk a szervezet számára.

Omega 6 zsírsav káros hatásai: érfalkárosítás, plakképzési hajlam növekedés, gyulladási hajlam erõsítése, allergiás érzékenység fokozása, autoimmun reakciók, depresszió hajlam növelés, stb.

Egyértelművé vált, hogy bár a növényi olajok fogyasztása igen hasznos, hiszen a telítetlen zsírsavak felszívódása, energiaforrásként történõ hasznosulása lényegesen jobb, és kevésbé káros, mint a telített zsírsavaké, (raktározási készség, mobilizálhatóság, élettani hatások, stb.) vigyázni kell, hogy csak olyan növényi olaj kerüljön ételeinkbe, amelyeknek omega 6 zsírsav tartalma alacsony, legfeljebb 10%!


Míg az Olajessimo a ideális arányban és koncentrációban tartalmazza az omega 3at, és az omega 6 ot magas olajsav tartalom mellet, addig a Paleolajnál elsõsorban az omega 6 zsírsav tartalom csökkentése volt a cél (max 2%) igen magas olajsav tartalom mellett. Ugyanakkor a Paleolaj nem tartalmaz omega 3 zsírsavat! Az olajok felhasználása a paleo étrend szigorúságától függ, hiszen aki Szendi Gábor „Paleolit táplálkozás és korunk betegségei" címû könyvében szereplõ civilizációs betegségek bármelyikében szenved, annak számára a Paleolaj ajánlatos, míg aki „csak" csökkenteni akarja a civilizációs betegségek megjelenésének kockázatát az inkább az Olajessimo olajat használja.

És még egy igen fontos információ: Köztudott, hogy a növényi étolajak füstpontja 180°C körül mozog. Ez azt jelenti, hogy 170°C felett ezek az olajak súlyosan károsodnak, szétesnek, és kellemetlen gasztronómiai hatásuk mellett súlyos egészség károsodást is okozhatnak. Tehát részben figyelni kell arra, hogy a sütésre alkalmazott növényi olajak sütési és fõzési hõmérséklete ne haladja meg a 170°C-t, másrészt alapszabály, hogy növényi eredetű zsiradékokkal csak egyszer süssünk. Ez alól kivétel az Olajessimo, és a Paleolaj, amely összetételénél fogva alkalmas háromszor-négyszeri sütésre is.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez GLS kattintson ide, Pick Pack kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.