A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Termékek Menü

Szafi free karobos lisztkeverék piskótához, muffinhoz 1000g

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
2.089 Ft
Gyártó: 18
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termék információk

Hirtelen vendégek jöttek, vagy csak megkívántatok valami finomat? Akkor mindig legyen otthon Szafi free karobos lisztkeverék piskótához, muffinhoz.
A Szafi free karobos lisztkeverék piskótához, muffinhoz kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.

Karobporos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók: 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék, 170 g langyos víz, 25 g  frissen facsart 100%-os citromlé, 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor - Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt

Elkészítés:    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.

Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzések: Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!
Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápióka liszt, kölesliszt, cirokliszt, karobpor, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

100 g natúr piskótában*

Energia:

1385 kJ (327 kcal)

698 kJ (179 kcal)*

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,1 g

0,5 g

0,6 g

0,2 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok (1):

67,7 g

7,3 g

37,1 g

4 g

rost:

9,6 g

5,2 g

fehérje:

7 g

3,8 g

só:

0,2 g

0,1 g

* gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján

(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.