A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ... Megértettem
Menü

Szafi free karobos lisztkeverék piskótához, muffinhoz 1000g

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
2.090 Ft
Gyártó: 18
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Termék információk

Hirtelen vendégek jöttek, vagy csak megkívántatok valami finomat? Akkor mindig legyen otthon Szafi free karobos lisztkeverék piskótához, muffinhoz.
A Szafi free karobos lisztkeverék piskótához, muffinhoz kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, olajmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.

Karobporos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók: 250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék, 170 g langyos víz, 25 g  frissen facsart 100%-os citromlé, 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor - Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt

Elkészítés:    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.

Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.

Megjegyzések: Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!
Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápióka liszt, kölesliszt, cirokliszt, karobpor, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

100 g natúr piskótában*

Energia:

1385 kJ (327 kcal)

698 kJ (179 kcal)*

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,1 g

0,5 g

0,6 g

0,2 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok (1):

67,7 g

7,3 g

37,1 g

4 g

rost:

9,6 g

5,2 g

fehérje:

7 g

3,8 g

só:

0,2 g

0,1 g

* gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján

(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Fogyasztó Barát
Facebook
Gyártók
Csomagkeresés


Csomag kereséséhez Express One  kattintson ide, Pick Pack kattintson ide, FOXPOST kattintson ide majd írja be az üzenetben kapott csomagszámot.