Termék információk
Piskóta recept (18 cm-es tortához) hozzávalók: 250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék, 180 g langyos víz, 40 g frissen facsart 100%-os citromlé, 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el. Végül adjuk hozzá a piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 20-23 percig süssük alsó-felső sütési funkción. Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
Nagyobb tepsiben készítve, ill. más édesítővel változhat a sütési idő, ezért javasoljuk a tűpróbát!
Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só
Átlagos tápérték: |
100g lisztkeverékben |
100 g natúr piskótában* |
Energia: |
1400 kJ (330 kcal) |
788 kJ (186 kcal)* |
zsír: - amelyből telített zsírsavak: |
1,1 g 0,5 g |
0,6 g 0,3 g |
szénhidrát: - amelyből cukrok (1): |
70,2 g 1,6 g |
39,5 g 1 g |
rost: |
6 g |
3,1 g |
fehérje: |
7,2 g |
4,1 g |
só: |
0,2 g |
0,1 g |
* a lenti recept szerint (eritrittel készítve)
(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben
Az adatok tájékoztató jellegűek!