Termék információk
A termék gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, kukoricamentes, tartósítószermentes, mesterséges ízfokozóktól és színezőanyagoktól mentes, így az ezekre érzékenyek is fogyaszthatják!
Összetevők: zöldségek (sárgarépa, paszternák gyökér, petrezselyem gyökér és levél, vöröshagyma, zeller gyökér és levél, póréhagyma, fokhagyma, pritamin ), tápiókaliszt, só, édesítő (eritrit, stevia), pirospaprika, füstölt paprika, feketebors
A terméket gluténmentes, tejmentes, tojásmentes üzemben gyártják és csomagolják!
VADAS RECEPT 1. (húsos):
Hozzávalók: 800 g hús(marha, vagy pulykacombfilé), 2 ek. kókuszolaj, 80 g Szafi Fitt vadas alap, 80 g kókusztejszín, 10 g 100%-os citromlé, 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni), 6 dl víz,
Elkészítés: A csíkokra vágott húst a kókuszolajon megpároljuk. Ha a hús levet engedne, öntsük le róla! (Marhahús esetén addig pirítsuk, míg el nem párolog az összes víz). Közben a vízben keverjük el a mustárt, citromlevet, kókuszkrémet és vadas alapot. A hőfokot lejjebb véve (villanytűzhelyen 9-esről 6-os, 7-es fokozat) kb. 45-50 percig főzzük fedő nélkül, időnként megkeverve.
Fontos megjegyzés: Csirkemellel ne készítsünk vadast, mert a zárt rostjai miatt, nem alkalmas erre! Nem fog besűrűsödni a szósz, és nem veszi fel a csirkemell az ízeket.
VEGÁN - ZÖLDSÉGES VADAS RECEPT 2.
Hozzávalók: 1 kg padlizsán (fél karikákra vágva), 80 g Szafi Fitt vadas alap, 80 g kókusztejszín, 15 g 100%-os citromlé, 10 g édesítetlen mustár (pl. dijoni), 6 dl víz
Elkészítés: Egy nagyobb fazékba tegyük fel a félbe vágott padlizsán karikákat a kikevert vadas alappal (víz, vadas alap, mustár, citromlé, kókuszkrém) majd lassú tűzzön, fedő alatt főzzük, sűrűn megkevergetve kb. 20 percig.
Frissen facsart citromlével egyénileg ízesítsük még utólag, ha édesnek találjuk!