A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

Xukor Zéró (erythritol) 450g

Kapható választék:
Kiszerelés:
1.572 Ft

Termék információk

Xukor Zéró


Jellemzők:
Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aroma, illetve állati termékeket.
Glikémiás indexe 0
GMO mentes, európai gyártású.
100%-ban növényi eredetű!
     
Mi az az eritrit, erythritol?
Eritrit ( erythritol, eritritol ) egy természetes édesítőszer, amely ugyan úgy néz ki, mint a cukor, és az íze is megegyezik vele. Viszont grammonként csak 0,2 kalóriát tartalmaz, míg a cukor 3,75 kalóriát.
Az eritrit egy cukoralkohol vagy poliollal, különböző növényekből állítható elő fermentáció útján. Ez a cukoralkohol természetesen módon fordul elő a testünkben, valamint a gyümölcsökben, zöldségekben, illetve bizonyos fermentált élelmiszerekben, mint például joghurt.

Eritrit a gyümölcscukorhoz képest 70%-os édesítő erejű. A glikémiás indexe nulla, ezért eritrit nem befolyásolja se a vércukorszintet se az inzulinszintet. A cukoralkoholok ( mint például a  xilit ( nyírfacukor), mannit, szorbit ) között az eritrit egyedülálló, mivel több  mint 90%-a  felszívódik -, de nem metabolizálódik - a vékonybélben, elkülönülve a normál testi funkcióktól. Ennek köszönhető, hogy a cukoralkoholok közül neki van a legmagasabb emésztési toleranciája.

Eritrit ideális édesítőszer mindenki számára.

A gyártása teljesen természetes körülmények között zajlik, erjesztéssel ( fermentáció ) állítják elő és a gyártási folyamat végén kristályosítják. A Xukor Zéróban kizárólag 99,5 % feletti tisztaságú eritrit található, az európai gyártás garancia a megfelelő a tisztaságra és az élelmiszeripari előírások betartására.

Az eritrit igazolt fogbarát. Nem tud metabolizálódni a szájban található baktériumokkal, így nem járul hozzá a fogszuvasodáshoz. Az eritrit használatának előnyeit, mint egy egészséges alternatívát cukorral szemben és, mint a megfelelő szájhigiénia megtartóját elismerte az amerikai Fogászati Egyesület.
Az FDA azt állítja, hogy a cukoralkoholok, mint eritrit és xilit nem segítik elő a fogszuvasodást. Biztonságos a cukorbetegek számára, mivel a tiszta, édes ízű eritrit nem emelei a vércukorszintet és az inzulinszintre sincsen befolyással. Jelenleg a legjobb választás mindazok számára, akik finomított cukor alternatíváját keresik.

Xukor Zéró édesítőszer az alábbi tulajdonságokkal bír:
    100%-ban természetes
    Vegyi behatásoktól mentesen, természetesen úton, fermentációval állítják elő
    Génmanipuláció mentes
    Cukorbetegek és Candidások is fogyaszthatják
    Glikémiás indexe : 0
    Energiatartalma 20 kcal / 100g
    Szénhidrát tartalma mindössze 1%
    Nem vált ki inzulin választ a szervezetből
    Laktóz- és gluténmentes
    Adalékanyag- és ízfokozómentes.
  

Használat:
Az eritrit ideális édesítőszer a kávé, tea, limonádé, gyümölcs édesítéséhez. Használata természetesen sütéshez és  főzéshez is ajánlott.

Kiszerelés: 450g

Gyártási hely: Franciaország

 

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.