Termék információk
Elkészíthető kenyérsütő gépben vagy hagyományos sütőben. 500 g keverék kb. 900 g-os kenyérhez elegendő.
BARNA KENYÉR 450 g – tejmentes, tojásmentes, fehérjeszegény
Hozzávalók: 250 g Glutenix Barnakenyér lisztkeverék, 235 ml langyos víz, 6 g só, 10 g élesztõ.
Elkészítés: hagyományos sütõben a hozzávalókat kézi mixerrel vagy fakanállal keverjük néhány percig, míg egyenletes lesz a tészta. Olajozott kenyér vagy õzgerinc formába tesszük, és langyos helyen, letakarva hagyjuk kb. duplájára kelni. A sütõt melegítsük elõ 200 ºC-ra és süssük 25-30 percig, míg szépen megpirul. A sütés közben kb. 10-15 perc után, ha kezd kérgesedni olajos ecsettel megkenhetjük, hogy színt kapjon. Ha kisült, borítsuk rácsra, hogy ne nedvesedjen vissza a for- mában.
Kenyérsütõ gépben: Az egész zacskó mennyiségre szükség van, hogy a gép össze tudja dolgozni a tésztát. Tegyük az üstbe a folyadékot, morzsoljuk bele a friss élesztõt majd a többi hozzávalót adjuk hozzá. Indítsuk el olyan rövid programon, amely egy dagasztás-kelesztés fázis után süt (kb. 1:40 perces).
Összetevők: gluténmentes búzakeményítő, dextróz, burgonyarost, rizsliszt, almarost, stabilizátor (guarmagliszt), gluténmentes búzarost, kenyérfűszer (koriander, kömény, édeskömény, mustármag, ánizs), térfogatnövelő szer (Na-bikarbonát), savanyúságszabályozó (citromsav)
Átlagos beltartalmi értékek 100 g termékben:
energia: 1473 kJ / 347 kcal,
fehérje: 0,7 g,
fenilalanin: 43 mg,
szénhidrát: 84,93 g,
zsír: 0,47 g,
foszfor: 418 mg / kg,
kálium: 206 mg/kg.
OÉTI:1753/2007