Termék információk
A Schar gluténmentes MIX B kenyérpor tökéletesen alkalmas a laktóz-, és gluténérzékenyek számára. Schar Mix B kenyérlisztből készítheted a minden napi kenyeredet, továbbá zsemle, lepény, pizza, sőt még kifli és sok más kelt tészta is könnyen elkészíthető belőle.
Az egyik legkedveltebb, legismertebb gluténmentes liszt. Sokoldalúan felhasználható lisztkeverék, mely ideális kenyerek, pizzák, élesztõs tészták, vagy édes sütemények készítéséhez.
Ezzel a keverékkel tényleg gyerekjáték a kenyérsütés! Az előre összeállított keverékkel finomabbnál finomabb kenyérfélék süthetők,de a zsemle, lepény, pizza, sőt,még kifli és sok más kelt tészta is könnyen elkészíthető. Egyszerűen csak adja hozzá a friss alapanyagokat, és a siker garantált!
Tarka zsemlék
25 dkg Mix B, 5 g szárazélesztő vagy 10 g friss élesztő, 3 evőkanál olaj, 2 dl langyos víz, egy kevés tej a tészta megkenéséhez, mák, amit majd a zsemlék tetejére szórsz (ízlés szerint használhat szezám-, len- vagy napraforgómagot is)
Elkészítés
Keverje össze a lisztet az élesztővel, adja hozzá az olajat és a vizet, majd az egészet jól dolgozza össze, hogy egynemű tésztamasszát kapjon. Nedves kézzel formáljon zsemléket, kicsit nyomja őket össze, majd kenje meg a felületüket egy kevés tejjel és szórja meg mákkal vagy lenmaggal stb. Meleg helyen hagyja kelni addig, míg a térfogata körülbelül megduplázódott. Előmelegített sütőben süsse 180°C-on kb. 20 percig.
Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, lupin fehérje, szőlőcukor, almarost, állományjavító: hidroxipropilmetil-cellulóz, só.
Nyomokban szóját tartalmazhat.
Száraz, hűvös helyen tárolandó. Származási hely: Olaszország. Forgalmazza: Asix Distribution Kft.
Energia- és tápérték 100g termékben: | |
Energia | 1461 / 345 kJ/kcal |
Zsír | 1,1g |
amelyből telített zsírsavak: | 0,3g |
Szénhidrát | 77g |
amelyből cukrok | 4,0g |
Rost | 6,1g |
Fehérje | 3,7g |
Só | 1,0g |