Termék információk
Egy frissen sült brownie maga a bűnbeesés... és mit tegyél, ha speciális, gluténmentes diétán vagy?
Bauck Hof Bio Gluténmentes Brownies süteménykeveréke csokidarabokkal – ellenőrzött gluténmentes, tej és tojás nélkül is készíthető, elkészítése 5 perc, sütési ideje kb. 25 perc.
A Bauck Hof Bio Gluténmentes Brownies sütemény keverékénél tökéletesebb browniet nem is kívánhatsz. Sütheted tortaformában, muffin sütőben, lehet csokitorta alapja, csak a képzeleted szab határt!
A Bauck Hof Bio Gluténmentes Brownies sütemény keverék a többi Bauck Hof termékhez hasonlóan 100%ig bio alapanyagokból készül, garantáltan gluténmentes, gyors, és finom!
A Bauck Hof gyár a termékeit olyan üzemben őrli, ahol csak gluténmentes termékek, alapanyagok találhatóak. Rendszeres ellenőrzésekkel tartják az előírt 20mg/kg alatti gluténtartalmat. Kifejezetten ügyelnek, hogy a csomagoló anyagok is garantáltan glutén szennyezéstől mentes legyen. A termékeiket a forgalomba kerülés előtt saját laboratóriumukban ellenőrzik.
Garantáltan GMO-mentes, nem tartalmaz szintetikus tartósítószert, mesteréges ízfokozót, fehér cukrot, csak növényi összetvőkkel.
Elkészítés egy tepsiben (kb.20x20cm) vagy egy sütőformában (26cm átmérő)
Elkészítési javaslat tojással:
Szükséges: 200g lágy vaj, 2 tojás, 100ml tej
- Az elektromos sütőt, felső-alsó hő beállításban, 175˚C-ra előmelegítjük.
- A Brownie keveréket 200g lágy vajjal és 2db tojással összekeverjük. Ezután lassan hozzáadunk 100ml tejet.
- A masszát sütőformába tesszük és elsimítjuk.
- A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük.
- Hűlni hagyjuk és szeletekre vágjuk.
Elkészítési javaslat tojás nélkül:
Szükséges: 150g lágy margarin, 2 simított teáskanál szentjánoskenyérmag liszt vagy szójaliszt, 100ml víz, szója- vagy rizstej
- Az elektromos sütőt, felső-alsó hő beállításban, 175˚C-ra előmelegítjük.
- 150g margarint felolvasztunk egy lábasban és 100ml hideg vizet, rizstejet vagy szójatejet adunk hozzá.
- A Brownie keveréket egy tálba öntjük és 2 simított teáskanál szentjánoskenyérmag lisztet vagy szójalisztet keverünk hozzá.
- A margarin-víz keveréket hozzáadjuk, és egyenletes tésztává összekeverjük.
- A tésztát sütőformába tesszük és elsimítjuk.
- A sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük.
- Hűlni hagyjuk és szeletekre vágjuk.
Elkészítés „Csokis muffin”-ként:
A Brownie keveréket 4 tojással, 200g lágy vajjal, 2 teáskanál sütőporral és 50g keményítővel összekeverjük. A masszát kb.15 muffin-formába szétosztjuk és 175˚C–on 25 percig sütjük.
Elkészítés „Csokis sütemény”-ként:
Mint a csokis muffin. A masszát egy 26cm-es tepsibe vagy kuglóf-formába tesszük és 175˚C–on 60 percig sütjük.
- dupla csoki: 100g csokis cseppet vagy reszelt csokit hozzáadunk
- extra rágós: 2 ek cukorrépaszirupot belekeverünk
- a klasszikus: 120g darabolt diót hozzáadunk
- extra gyümölcsös: egy vágott banánt belekeverünk
Összetevők: nyers nádcukor*, kukoricakeményítő*, teljes kiőrlésű rizsliszt*, csokoládécsepp étcsokoládé*15% (nyers nádcukor*, kakaómassza* és –vaj*, emulgálószer: napraforgóvirág lecitin), kakaópor* 8%, sűrítőanyag: szentjánoskenyérmag liszt*, tengeri só, Bourbon vanília*
*ellenőrzött biológiai gazdálkodásból
A termék nyomokban tartalmazhat tejet és szóját.