Termék információk
A kókuszdió az ayurvéda szerint 99 baj gyógyítására alkalmas, a trópusokon élők isten adományának tartják.
A kókuszdió nagyon tápláló, rengeteg ásványi anyag található benne. Tartalmaz B vitamint, E vitamint, niacint, magnéziumot és nagy mennyiségben kálciumot is, ami a csontrendszeri betegségekben szenvedő embereknek kifejezetten ajánlhatóvá teszi. A kálcium beépüléséhez szükséges foszfor és D vitamin is megtalálható benne, így kismamák, csontritkulásban szenvedők, vagy növekedési, fejlődési szakaszban lévő gyermekek számára igen fontos táplálék lehet.
A kókuszdiót szedés után nyitják fel és szárítják alacsony hőmérsékleten. Magas a kaprilsav (virusellenes, antibakteriális hatás), lauricsav (gombaellenes, fertőtlenítő hatás), rost és fehérje tartalma, alkalmazható cukorbeteg diétákban is: nem csak finom, hanem egészséges is.
Összetevők: bio kókuszchips*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A kókuszt a héj eltávolítása után tisztítják, megmossák majd sterilizálják meleg vízben, 100 °C-on. Ezután felaprítják, magas hőmérsékleten megszárítják, majd 105 °C-on megpirítják.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: | 2477 kJ / 592 Kcal |
Zsír: | 47 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 41,7 g |
Szénhidrát: | 20,9 g |
- amelyből cukrok: | 8 g |
Rost: | 23,5 g |
Fehérje: | 5,3 g |
Só: | 0,037 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Származási ország: Sri Lanka.
A kókuszpálma feltehetően Polinéziából származik, de ma már a trópusi partvidékeken mindenütt elterjedt. A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja. Ezt a magot egy vastag rostos burok veszi körül, amely az éréssel sárgára színeződik. Ezt a burkot eltávolítják, így e nélkül kerül általában a boltokba a kókuszdió. A kemény héj alatt található a fehér bélszövet, amit lereszelnek.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
- Energiaérték: 2492KJ / 604kcal
- Fehérje: 5,6g
- Szénhidrát: 6,4g
- Zsír: 68g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, nátrium, magnézium
Felhasználása: magában fogyasztható, sütemények díszítésére, müzlikbe