A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

Biola

Magyarországon fejlesztett és gyártott termékek
 

BIOLA „Story”


Cégünk jogelődje 1990-ben alakult (pontosan 1990. aug. 15-én), 2011.-től BIOLA Biokozmetikai Kft, névvel kozmetikai és testápolási cikkek fejlesztésére és gyártására specializálódott. Dr. Gyovai Viola a cég vezetője, okleveles biológus, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa 1985 óta fejleszt kozmetikumokat. Ötvözi a tudományos és a tradicionális szépségápolást, támogatva az ember, a természet és a környezet egészségének tudatos megóvását.

 Dr. Gyovai Viola így mesél a kezdetekről:

"Édesapám kislány koromban sok történetet mesélt a gyógynövények csodáiról. Érdeklődve hallgattam, ahogyan a természet iránti különleges tiszteletével átszőtte mondandóját."

Ekkor kezdődött az elhivatottságom és tudtam, hogy a gyógynövények szépségápolási és bőrgyógyászati célú alkalmazásával kell foglalkoznom! Az első megdöbbenésem: az első ajándékba kapott arcápoló kozmetikai termék használata mellett hirtelen az arcom teljes felülete begyulladt. A következő három hónapban elmentem kozmetikushoz, bőrgyógyászhoz, de nem használt. Arcom teljesen mély gyulladásos folyamatok hadszínterévé vált. Lehetne erre valamilyen természetes megoldást találni? - kérdeztem magamtól és ekkor a gyógynövények szépítő erejéhez fordultam segítségért. Egy hónap múlva már látszott az eredmény és ekkor döntöttem el, hogy ehhez a csodához másokat is hozzásegítek. Kedves hobbimmá vált a tudományegyetem biológiai szakának elvégzése után a kozmetikai hatóanyag kompozíciók és termékreceptúrák fejlesztése. Doktori disszertációm folytán sokféle számomra meglepő szakmai kísérleti eredményt olvastam a  kozmetikai alapanyagokkal kapcsolatban. Ekkor döbbentem rá arra, hogy rögtön nem érdemes a kémia összes új csodáját a bőrápoló termékekbe bedolgozni. Továbbá az is összeállt bennem, hogy a  termékek fejlesztésekor rendkívül fontos figyelembe venni mind a hatóanyagok hosszan tartó bőrgyógyászati, toxikológiai eredményeit, mind a népgyógyászati tapasztalatokat.

A natúr és a biokozmetikumokkal kapcsolatos feltételrendszereket tanulmányozva rá kellett jönnöm,  hogy komoly okai vannak annak, hogy milyen anyagokat célszerű kerülni az ilyen bőrápoló termékek kifejlesztése során toxikológiai és bőr élettani szempontból, az élő környezetünk megóvásáról nem is beszélve. Ekkor vált meggyőződésemmé, hogy az emberek számára gyógynövényekből a lehető legtermészetesebb, legtisztább hatóanyagokat akarom adni, azért hogy az egészséges bőrállapotukat megőrizhessék, helyreállíthassák. Szeretném mindezt azzal a lelkesedéssel és jó szándékkal megvalósítani, amit édesapámtól örökségül kaphattam, amiért mindig hálás leszek.

Lelkes és elhivatott csapatot gyűjtöttem magam köré, akik a bio alapanyagokat termelő gazdáktól, a környezettudatos kozmetikumgyártó kollegákon át az ökotudatos kereskedőkig szinte egy családként járulnak hozzá a közös célkitűzésekhez. Mi mindannyian elhivatottak vagyunk a természetes hatóanyagokban gazdag kozmetikumok iránt, azzal a céllal, hogy szolgáljuk az emberek természetes úton történő szépülését."

„A természet szépítő és gyógyító erejének legjavát adjuk Önnek!”

Rendezés: