Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1kg Szafi Free
|
Termék információk
Hozzávalók (490 grammos kalácshoz):
250g Szafi Free EXPRESSZ lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
55g por eritrit (vagy porcukor) - nagyon fontos, hogy por állagú legyen
1g himalája só
1g szódabikarbóna
késhegynyi vanília őrlemény
1 citrom héja (kb. 10g)
30g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
260g szobahőmérsékletű víz
ízlés szerint adhatunk hozzá aszalványokat, pl. mazsolát
kenéshez: 10g frissen facsart narancslé
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. 2 külön tálba mérjük ki a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és addig gyúrjuk, míg el nem válik a kezünktől (2-3 perc).
Összeállítás után 5 percig pihentessük. Ezután osszuk 4 részre a tésztát, sodorjunk belőle 23 cm-es rudakat, úgy hogy a közepe vastagabb maradjon, a végei pedig egyenletesen vékonyodjanak. Lazán fonjuk össze. Sütés előtt kenjük le narancslével.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük, majd újra kenjük le és további 15 percig süssük 200 fokon. Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd ízlés szerint fogyasszuk.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.
Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
Átlagos tápérték: 100g termékben: 100 g fonott kalács(2)
Energia: 1359 kJ (322 kcal) 713 kJ (169 kcal)
zsír: 1,1g 0,4g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 0,2
szénhidrát: 61,5g 1,7g
- amelyből cukrok (1): 32,3 g 1,2 g
rost: 13,9 g 7,3 g
fehérje: 9,6 g 5 g
só: 0 g 0,2 g
(1): természetesen előforduló cukor
(2): a lenti recept alapján készítve, aszalványok nélkül, por eritrittel
Az adatok tájékoztató jellegűek!
Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, cirokliszt, batáta liszt), keményítő (tápiókaliszt), rost (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelőszer: szódabikarbóna, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.