A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

GAL Glicin 250g

2.990 Ft

Termék információk

A GAL glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg kollagénben, a szervezetben legnagyobb mennyiségben előforduló, legegyszerűbb aminosav. A bőrben és a kötőszövetben is nagy mennyiségben található meg a glicin, így természetes, hogy ezek gyógyulásában, regenerálásában is segíthet. Antacid anyagként is használják, és dokumentáltan hatásos a gyomorpanaszokra. Ráadásul a test méregtelenítésében is szerepet játszik.
Mivel a prosztata is jelentős mennyiségű glicint tartalmaz, így a prosztata egészségi állapotára is jó hatással van.
Nagy fehérjetartalmú ételeinkben megtalálható a glicin, pl. a halakban, húsokban és a tejtermékekben. 

 A GAL glicin mellékíz mentes édes íze (neve az "édes" szó görög megfelelőjéből származik) miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező. 

Fogyasztási javaslat: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon föl 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el.
Javasolt étkezések után is egy keveset (1csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását.
Kávéba vagy bármilyen folyadékba belekeverhető, süteményekbe is belesüthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szájunkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.