Termék információk
A csomag tartalma: Éléskamra Keltes élmény lisztkeverék (300g)+Paleolit Finn nyírfacukor (500g)+Paleolit Étekzési szódabikarbóna (1kg)
Az akció a készlet erejéig érvényes!
A Paleolit Éléskamra Keltes élmény lisztkeverék (300g) a kelt tésztát kedvelők számára készült.
Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánljuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.
A Paleolit Éléskamra Keltes élmény lisztkeverékből készült sütemények másnap is finomak és puhák.
SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges.
A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékleten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők.
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.
Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, a paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást.
A Paleolit Éléskamra Keltes élmény lisztkeverékből a régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők.
Recept javaslat (készíthető belőle kakaós csiga, különféle töltött párna, bukta, kalács stb):
3db M-es tojást keverj el, 20 ml friss citromlével, 60 ml vízzel és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 20 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át, majd alul-felül lisztezve 30*20 cm-es lappá nyújtsd ki. Kend meg olvadt kókuszzsírral, erre hintsd a 4 evőkanál édesítő+1 evőkanál holland kakaó keverékét. A szilikonlap segítségével feltekerjük és a rudat elvágjuk 15-15 cm hosszúra. Majd bevágjuk és mindkettőt fonatszerűen feltekerjük. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában egymásra helyezzük a két fonatot és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
A kész kalácsot 12 szeletre vágva egy szelet sütemény szénhidrát tartalma 11 g abban az esetben, ha szénhidrátmentes édesítőt használunk (pl. eritrit vagy glicin).
Ez a csomagoláson lévő alaprecept nem csak édesen, hanem sósan is felhasználható annyi változtatással, hogy az édesítő helyett 5-6 g himalaja sót teszünk bele. Minden egyéb más változatlan. Ily módon készülhet belőle zsemle, kenyér, sós töltött sütemények (pl. csigák, párnák, hasék, stb.) és például kenyérlángos (töki pompos, kemencés lepény elnevezés ugyanaz).
Ez a következőképpen: a fenti módon sós tésztát készítünk, 20 percig pihentetjük, pici liszttel átgyúrjuk és alsó-felső lisztszórással kb. 8 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük 100 g TOTU krém extrából készített krémmel: 2 gerezd zúzott fokhagyma, 30 g lágy kókuszzsír, só, citromlé ízlés szerint. Rákerül a szalonna, sonka, kolbász, hagyma, majd opcionálisan a tetejére éven túl érlelt sajt. 200 fokos sütőben 15-17 perc alatt sütjük készre (alsó-felső sütés), ebből 25*35 cm-es nagyságú lepény lesz. Sütés után kb. 12 mm vastag tésztát kapunk, aminek az állaga, naturális íze megtévesztésig hasonlít a vásárokban kapható valódi kemencés lepényhez.
Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), manióka liszt, mandulaliszt, szezámmag liszt, gluténmentes sütőpor
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia kj/kcal: 1186,7/286,6
Zsír:2,7 g amelyből telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát: 58,9 g amelyből cukor 0,2 g
Fehérje: 7,3 g
Só: 0 g
Élelmi rost: 19,1 g
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Finn nyírfacukor (Xylitol)
Természetes édesítőszer nyírfából.
Természetes édesítőszer, nyírfából készült. Mellékízmentes édesítőszer diabéteszeseknek és fogyni vágyóknak is! Édes és Egészséges. Tiszta, édes ízű. A nyírfacukor természetes anyag, természetes módon feldolgozott, adalékanyagoktól mentes.
Energiatartalma 240 kcal. A nyírfacukor lassan szívódik fel és alakul át, ezért erősíti a jóllakottság érzését. Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot, tartósítószert, allergén anyagot, illetve fenil-anilin forrást.
Glikémiás indexe: 7. A vércukorszint így szinte stabil marad
Paleolit Étkezési szódabikarbóna
A konyhákban a sok finom fűszer között általában ott lapul a szódabikarbóna, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre használható.
A szódabikarbóna, bonyolultabb nevén nátrium-hidrogén-karbonát rendbe teszi a szervezet és a környezet kémiai egyensúlyát. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, akkor arra törekszik, hogy semlegesítse, és kiegyenlítse a pH-értékét. Ez a kettős képesség segít abban, hogy a szervezet savasodás esetén visszaálljon az egyensúlyi helyzetébe.
Lúgosító szódabikarbóna-kúra:
Egy hónapon keresztül minden reggel éhgyomorra fogyasszunk el egy pohár forró vizet egy kis teáskanál szódabikarbónával, mégpedig olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudjuk. (A szódabikarbonát 2 evőkanál hideg vízben oldjuk fel, majd utána öntsük rá a forró vizet.) Tíz perc elteltével igyunk egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vizet, amelyhez csepegtessünk 10-12 csepp frissen facsart citromlevet. Utána 30 percig ne együnk! Ha egy hónapon keresztül betartjuk a kúrát, már egy hét után könnyebbnek és vidámabbnak érezhetjük magunkat, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel megindul a szervezetünkben.
Fogfehérítésre
Keverj össze egy evőkanál szódabikarbónát és néhány csepp vizet. Oszlasd el a masszát a fogaidon fogkefével, hagyd állni öt percig, majd öblítsd ki a szádat. Mosd meg a fogad rendes fogkrémmel is, néhány alkalom után már látható lesz az eredmény. Hetente egyszer érdemes megismételni, máskülönben a fogak túlérzékennyé válhatnak.
Méregtelenítő
A bőrnek időnként szüksége van méregtelenítésre, ehhez is felhasználhatod a szódabikarbónát. Egyenlő arányban keverd össze tengeri sóval, illetve néhány csepp levendula- vagy jázminolajjal - mindkettő nyugtató hatású -, és ülj be a vízbe 15-20 percre. Segít regenerálódni.
Szárazsampon
Nem volt időd hajat mosni, a szárazsampon viszont elfogyott? Helyettesítsd szódabikarbónával! Az eljárás ugyanaz: szórd rá a fejbőrre a port, és egy fésűvel oszlasd el a zsíros tincseken. Vigyázz, kis mennyiség is elegendő, máskülönben úgy festesz majd, mint aki a fejét liszteszsákba dugta!
További gyógyító hatásai:
Elmulasztja a rovarcsípés okozta viszketést; eltávolítja a foglepedéket, és közömbösíti a fogkárosító savakat; enyhíti a húgyhólyagfertőzés tüneteit.
Amikor a gyomorban lévő, erősen maró hatású sósav a nyelőcsőbe jutva marja a nyálkahártyát, egy szódabikarbóna-tabletta vagy egy teáskanálnyi szódabikarbóna és néhány csepp citromlé egy pohár vízbe keverve szinte azonnali enyhülést nyújthat.
Ahelyett, hogy véresre vakarnánk a szúnyogok vagy más rovarok csípéseit, keverjünk össze egy kis vizet és szódabikarbónát, majd az így kapott krémet kenjük a viszkető bőrfelületre. A gyógyír a bárányhimlő okozta viszketést is enyhíti.
Lehűthetjük a leégett bőrt. Meleg vízhez keverve a szódabikarbóna „meglágyítja" a fürdővizet, és hathatós enyhülést nyújt a túlzásba vitt napozás után.
Csillapíthatjuk a torokfájást. Tegyünk fél teáskanálnyi szódabikarbónát egy pohár vízbe, és gargarizáljunk 4 óránként, hogy így csökkentsük a fájdalmat kiváltó savak mennyiségét. Az oldatot szájvízként is használhatjuk a szájfekély kezelésére.
A gyönyörű hajért moss hajat szódabikarbónával. 1 evőkanál szódabikarbónát keverj össze 3x mennyiségű vízzel. Öntsd flakonba, hogy könnyebben adagolhasd. Tegyél a hajtövekre, hajvégekre, majd hagyd állni 3-5 percet. Öblítsd le, esetleg almaecetes, ecetes vízzel (tehetsz bele illóolajat is).