A webáruház használatával jóváhagyja a cookie-k használatát, a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információ...

AROMAX BORSOSMENTA ILLÓOLAJ, 10ML

2.158 Ft

Termék információk

A borsosmenta illóolajat (Aetheroleum menthae piperitae) vízgőz-desztillációval nyerik ki az ajakosvirágúak családjába (Lamiaceae) tartozó borsosmenta (Mentha x piperita) virágzó hajtásaiból.

A borsosmentaolaj antimikrobiális, emésztésjavító, epehajtó, görcsoldó, frissítő, helyi érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik, ezért alkalmazása meglehetősen sokrétű, és az alkalmazott gyógyszerformák is sokfélék. Alkalmazásának egyik legfontosabb területe a különböző emésztőrendszeri megbetegedések (epehólyag-bántalom, máj- és hasnyálmirigy elégtelenség, gyomor- és bélgörcsök, fokozott bélgázképződés, fokozott bélingerlékenység), melyek kezelésére szélhajtó-, gyomor- és epehajtó cseppek, emésztést elősegítő és gyomorgörcsoldó tabletták, lágyzselatin kapszulák, ill. instant teák alkotórészeként használják.


A borsosmentaolaj nélkülözhetetlen orvossága a különböző légúti megbetegedéseknek is, melyek kezelésére inhalálószerek, légzéskönnyítő szaunaolajok, köhögés elleni szirupok és kúpok, légzéskönnyítő hatású gyógycukorkák, ill. légzéskönnyítő mellkasi krémek és bedörzsölők alkotórészeként kerül felhasználásra.

Légfrissítőként is remekül használhatók, pl. dohányosok esetében a szoba levegőjének frissítésére, vagy a tanulás, a koncentráció fokozására.


Fontos szerepe van a szájhigiéné fenntartásában (pl. a kellemetlen szájszag megszüntetésében és a friss lehelet biztosításában), ill. a különféle szájüregi folyamatok kezelésében, melyeknél szájvizek, fogkrémek és rágógumik alkotórészeként kerül felhasználásra.


A borsosmentaolaj enyhén toxikus, nem irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus. Mind belsőleg, mind külsőleg óvatosságot igényel az alkalmazása. Kisgyermekek esetében mellékhatásként belélegzéskor (inhalálás) légzésbénulást válthat ki (Kratschmer-Holmgren reflex) és emiatt 3-5 éves korig ellenjavallt a használata az orr környékén, ill. az orrban. Homeopátiás kezelések esetén szintén ellenjavallt az alkalmazása.

Vásárlói vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.